Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset i Italia:

Coronaviruset har krevd 368 nye liv i Italia

Det er en økning på over 25 prosent på et døgn.

ØKER: På under et døgn har antall døde i Italia økt med 368 personer. Foto: NTB Scanpix
ØKER: På under et døgn har antall døde i Italia økt med 368 personer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ytterligere 368 coronasmittede mennesker har dødd i Italia, det høyeste tallet på ett døgn siden epidemien brøt ut i landet.

Italia er hardest rammet i Europa av coronaviruset. Totalt 24 747 personer har nå fått påvist coronasmitte i Italia, det er 3500 flere enn lørdag og en økning på 17 prosent, melder NTB.

Tallet på døde har passert 1800, en økning på over 25 prosent på et døgn, viser den offisielle oversikten søndag. Dødsraten, som fra før er spesielt høy i Italia sammenliknet med andre land, er nå på 7,3 prosent.

Verst i Lombardia

Virusepidemien er fortsatt for det meste konsentrert i Nord-Italia, hovedsakelig i Lombardia-regionen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Der steg tallet på døde søndag fra 252 til 1218.

Tallet på pasienter som får intensivbehandling steg med 10 prosent, til 1672, de fleste av dem i Lombardia.

SYNGER: Folk over hele Italia møtes på balkongene sine for å synge sammen som et tegn på nasjonalt fellesskap og utholdenhet. Video: Andrea Sannino / Instragram Vis mer

Dette tallet er spesielt viktig i lys av mangelen på sykehussenger i de hardest rammede regionene i Italia.

Full isolasjon

WHO sa fredag at Europa er episenteret til coronavirus-utbruddet.

Flere smittetilfeller blir nå rapportert hver dag, flere enn det ble rapportert i Kina på høyden av virusutbruddet i landet, sa WHOs generaldirektør Tedros Ghebreyesus.

Mandag i forrige uke besluttet Italia å innføre strenge restriksjoner. De tilsier at man bør unngå enhver reise inn og ut av et område, så sant det ikke er strengt nødvendig. Italienere er dermed begrenset til reiser i anledning jobb, nødstilfeller eller sykdom. Store sammenkomster er nå forbudt og alle idrettsarrangementer er avlyst, inkludert fotballkamper.

- Framtida avhenger av oss og vi må alle gjøre vår del, sa statsminister Giuseppe Conte under den direktesendte talen fra Roma.

Hele Norges coronakart