SMITTEØKNING: Delstaten Florida har ikke flere ledige intensivenheter, og situasjonen betegnes som «helt ute av kontroll». Vis mer

Coronaviruset «helt ute av kontroll» i Florida

Pasienter med pusteproblemer plasseres i respirator på legevakten på sykehus i Florida. Delstaten har ikke flere ledige intensivenheter, og situasjonen betegnes som «helt ute av kontroll».

Publisert

- Det er helt ute av kontroll. Vi er nødt til å stenge Florida igjen, sier den demokratiske representanten Donna Shalala til ABC News’ «This Week».

Det siste døgnet er det registrert 12 000 nye smittetilfeller i Florida. Det er femte dag på rad hvor smittetallene overstiger 10 000. Søndag ble det meldt om 87 nye dødsfall, viser oversikten til Worldometers.

Desperat mangel på medisin

I Florida sier sykehusene at det også er desperat mangel på Remdesivir, en medisin som kan forkorte sykdommen, slik at pasienter kan skrives ut tidligere og gi plass til nye.

- Det er forferdelig, sier Shalala.

- Samfunnet er spredt, (…) De har ikke slått ned på situasjonen med hammer, noe de bør gjøre, sier hun og påpeker «mangel på lederskap i Det hvite hus og fra guvernørens kontor».

De siste dagene er det blitt satt stadig nye rekorder i antall smittede i USA, der en rekke guvernører gjenåpnet sine delstater for tidlig.

DR. ANTHONY FAUCI: Mener at noen stater åpnet for fort, og nå betaler må betale prisen. Bilder: Scanpix Vis mer

- Verre enn orkanen Harvey

Samtidig som det rapporteres om en rekke mangler og «sprengte sykehus», fører den nesten konstante overvåkingen som kreves av pasientene at helsearbeidere, som samtidig må ta seg av andre akuttilfeller som brudd, slag og infeksjoner, slites helt ut.

I Texas forteller doktor Alison Haddock ved Baylor College of Medicine at situasjonen er verre enn under orkanen Harvey i 2017, da store deler av Houston ble liggende under vann i ukevis. Texas registrerte over 8700 nye smittede søndag.

SJOKK: Foreldrene til disse to guttene i Wisconsin i USA fikk sjokk da de sjekket overvåkningsbildene rundt huset. Foto: ViralHog. Reporter: Embla Augusta Hjort-Larsen / Dagbladet TV. Vis mer

- Jeg har aldri sett noe som likner denne covid-bølgen. Vi gjør vårt beste, men vi er ikke en intensivenhet, sier Haddock, som har jobbet på legevaktmottaket siden 2007.

Hun sier at pasienter må vente i time etter time på å legges inn, og at de som er minst syke, ligger i korridorene for å gi plass til de sykeste.

I Seattle-området, der de første virustilfellene i USA dukket opp i februar, kommer nå en ny bølge coronasmittede til legevakten.

3,8 millioner smittede

Totalt ble det registrert 65 279 nye coronasmittede i USA søndag.

I tre dager på rad registrerte USA stadig nye rekorder for smittede, med en topp på over 77 638 fredag. Onsdag og torsdag var det henholdsvis 67 000 og 68 000 nye tilfeller.

Dermed er det registrert totalt over 3,8 millioner smittede og over 143 000 døde av coronaviruset i USA, ifølge Worldometers.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer