Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset kan smitte fra mennesker til hunder og katter

Hunder og katter kan ikke smitte mennesker med det nye coronaviruset, men de kan bli smittet av viruset selv fra mennesker, ifølge myndighetene i Hongkong.

KAN BLI SMITTET: Både hunder og katter kan bli smittet av viruset, men det er ikke bevist at de kan bli syke eller smitte mennesker. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
KAN BLI SMITTET: Både hunder og katter kan bli smittet av viruset, men det er ikke bevist at de kan bli syke eller smitte mennesker. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Mattilsynet i Hongkong har kommet fram til denne konklusjonen etter at en hund som satt i karantene, testet svakt positivt for viruset på ulike prøver tatt de to siste dagene av februar, samt 2. mars.

- Det er så langt ikke noe bevis for at kjæledyr kan være en kilde for infeksjon av covid-19 eller at de kan bli syke av viruset, sier en ikke navngitt talsmann.

Hunden, samt andre kjæledyr i karantene som har testet negativt for viruset, skal testes på nytt før de er ute av karantene. Mattilsynet i Hongkong anbefaler at alle kjæledyr fra enhver husholdning der noen mennesker har testet positivt for viruset, bør omfattes av karantene.

På generelt grunnlag er rådet til dyreeiere å ivareta god hygiene, som håndvask før og etter å ha hatt kontakt med dyr, dyrenes mat, og avholde seg fra å kysse kjæledyrene. Folk som er syke, bør dessuten unngå kontakt med kjæledyr, og man bør kontakte veterinær hvis man oppdager endring i dyrets helsetilstand, er rådet fra myndighetene i Hongkong.

- Bortsett fra å ivareta gode hygienerutiner, trenger ikke kjæledyreiere å bekymre seg stort, og de bør under ingen forutsetning forlate sine kjæledyr, sier talsmannen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!