Coronaviruset: Potensial til verdensomspennende epidemi

WHO sitter onsdag ettermiddag i krisemøte, etter at det SARS-liknende viruset Coronaviruset er påvist hos flere hundre personer og har ført til flere dødsfall.

FLERE INNLAGT: Helsepersonell bærer en boks ut av sykehuset der flere pasienter for tiden er innlagt for behandling av Coronavirus-smitte i Wuhan i Kina. Foto: Reuters / NTB scanpix
FLERE INNLAGT: Helsepersonell bærer en boks ut av sykehuset der flere pasienter for tiden er innlagt for behandling av Coronavirus-smitte i Wuhan i Kina. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Sky News opplyser statlige kinesiske medier at det onsdag ettermiddag er totalt 17 personer som er døde etter å ha blitt smittet av viruset.

Kinesiske myndigheter sa natt til onsdag at de frykter at viruset, som har sitt opphav i den kinesiske byen Wuhan, kan mutere og spre seg ytterligere.

Ifølge AFP oppfordrer byens myndigheter folk til å holde seg unna, og har kansellert flere arrangement i forbindelse med den kinesiske nyttårsfeiringen førstkommende lørdag.

- Evolusjonsmessig er det de mest smittsomme variantene som overlever. Det kan være at dette blir en stor epidemi, men det er for tidlig å si. Hvor alvorlig dette er kan også endre seg, sier lege Gunnar Hasle ved Reiseklinikken til Dagbladet.

Dødstallene har steget de siste dagene. Tidligere onsdag var det meldt om ni døde, mens tallet onsdag ettermiddag ble oppjustert til 17. Samtidig skal over 440 personer være smittet.

- At ni av 400 dør er også høy dødelighet til å være et luftveisvirus, poengterer Hasle.

– Flaks at SARS ikke ble verdensomspennende katastrofe

Han legger til at de fleste som har dødd av viruset til nå er personer over 60 år og/eller med en underliggende sykdom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer