Costa Concordia flyter igjen

To og et halvt år etter at det sank utenfor Giglio.

HEVES OG SLEPES: Her flyter skipet Costa Concordia igjenm to og et halvt år etter at det sank utenfor den italienske øye Giglio. Foto: AP Photo/Alessandro La Rocca/LaPresse/NTB scanpix
HEVES OG SLEPES: Her flyter skipet Costa Concordia igjenm to og et halvt år etter at det sank utenfor den italienske øye Giglio. Foto: AP Photo/Alessandro La Rocca/LaPresse/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det italienske skipet har suksessfullt blitt hevet fra den undersjøiske plattformen det har hvilt på i år. BBC-journalisten Matthew Price er til stede i Giglio, og melder på Twitter at arbeiderne sier ting går bedre enn planlagt.

Ikke bare er dette en av de største bergingsaksjonene noensinne - antakelig blir det også den dyreste. Skipet skal slepes til byen Genoa, hvor det skal skrotes.

Det er ventet at hevingen av skipsvraket vil ta seks eller sju dager. Arbeidet går ut på å pumpe inn luft inn i lufttanker som er festet til skipet.

Skipet er anslått å være 114 500 tonn tungt. Å få det fjernet vil koste anslagsvis 600 millioner euro, noe som tilsvarer over fem milliarder kroner, skriver BBC.

32 døde Det var i januar 2012 at Concordia traff et rev og grunnstøtte utenfor den italienske øya Giglio. Skipet kantret og 32 mennesker mistet livet i ulykka.  

En person, en 33 år gammel mann fra India,  er fortsatt savnet etter forliset, melder CNN.

I løpet av den neste uka skal det 114.500 tonn tunge og 290 meter lange fartøyet heves og fraktes bort. 350 dykkere og ingeniører er i aksjon, og mandag var havna på Giglio full av presse og andre skuelystne som ville følge arbeidet.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer