«Costa Concordia» skal flyte igjen

Vraket etter «Costa Concordia»-skipet som gikk på grunn og kantret utenfor Italia i 2012 skal flyttes i løpet av ti dager.

SKAL FLYTE: Cruiseskipet Costa Concordia heves til overflaten igjen etter at det sank for to og et halvt år siden. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi/Files
SKAL FLYTE: Cruiseskipet Costa Concordia heves til overflaten igjen etter at det sank for to og et halvt år siden. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi/Files Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er to og et halvt år siden 32 personer mistet livet i ulykken. 4.229 personer var om bord i cruiseskipet da det grunnstøtte og kantret.

Skipet ble rettet opp i en omfattende aksjon i fjor høst, og skal nå flyttes fra Giglio-øya og hogges opp.

De siste av 30 stabiliseringsenheter ble plassert på skipet torsdag. Teknikere vil nå teste alle systemene før skipet endelig skal flyte igjen.

Operasjonen kalles en av de største maritime redningsoperasjonene noensinne. Det 114.500 tonn tunge fartøyet skal flyttes i løpet av de neste ukene.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer