KTAFTIGE UTBRUDD: Vulkanen Turrialba i Cartago i Costa Rica våknet til liv onsdag denne uka. Bildet viser et utbrudd fredag, som er et av de kraftigste så langt. Foto: Ezequiel Becerra / AFP / NTB Scanpix
KTAFTIGE UTBRUDD: Vulkanen Turrialba i Cartago i Costa Rica våknet til liv onsdag denne uka. Bildet viser et utbrudd fredag, som er et av de kraftigste så langt. Foto: Ezequiel Becerra / AFP / NTB ScanpixVis mer

Costa Ricas hovedstad dekket med aske etter vulkanutbrudd

Lufta i Costa Ricas hovedstad San Jose er full av aske og røyk etter et utbrudd i vulkanen Turrialba, 30 kilometer unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Biler og bygninger i hovedstaden er dekket med et lag av aske og det ligger en eim av svovel i lufta, ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Det ser ut til å være det kraftigste utbruddet på seks år, sier vulkanolog Gino Gonzalez i et TV-intervju.

Store røykskyer velter ut av den 3.340 meter høye vulkanen. Lokale TV-kanaler viser bilder av stengte skoler og hundrevis av personer som strømmer til sykehusene med hud- og pusteproblemer.

Den nasjonale krisekommisjonen ber folk om å ha på seg masker og tette klær og om å beskytte lungene og huden sin fra asken. Vinden fra vulkanen blåser vestover - mot landets mest befolkede områder.

Ifølge TicoTimes begynte den vulkanske aktiviteten ved Turrialba på onsdag, men de kraftigste utbruddene så langt har kommet fredag. Flere flyavganger i området er innstilt.

(NTB)