Corona

- Covid-19 eksploderer i Asia

5,9 millioner nye smittetilfeller har blitt påvist i Asia de siste 14 dagene. Det er mer smitte enn i Amerika, Europa og Afrika kombinert, ifølge IFRC.

NEPAL: Helsearbeidere jobber med å frakte personer som døde med coronasmitte til kremasjon. Bildet er tatt i Katmandu, Nepal, 12. mai 2021. Foto: AP Photo/Niranjan Shrestha / NTB
NEPAL: Helsearbeidere jobber med å frakte personer som døde med coronasmitte til kremasjon. Bildet er tatt i Katmandu, Nepal, 12. mai 2021. Foto: AP Photo/Niranjan Shrestha / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I Asia har det blitt rapportert over 5,9 millioner smittetilfeller de siste to ukene, skriver den internasjonale Røde Kors-føderasjonen, som viser til tall fra Oxford-universitetet.

- Covid-19 eksploderer over store deler av Asia, og overvelder sykehus og helsetjenester. Flere har blitt diagnostisert med sykdommen i Asia over de to siste ukene enn i Amerika, Europa og Afrika kombinert.

Det sier Alexander Matheou ved Det internasjonale forbundet av Røde Kors‑ og Røde Halvmåne (IFRC), i en uttalelse.

- Akkurat nå trenger vi global solidaritet for regional støtte, med mer medisinsk utstyr, støtte for forebygging og tilgang på vaksiner, sier han.

Coronarekorder

Sju av de ti landene i verden som nå har det høyeste smittetrykket, ligger i Asia, ifølge IFRC. På 12 dager doblet smitten seg i Laos, og på to måneder har tilfellene i India også doblet seg til over 23 millioner.

Onsdag ble det registrert nok en coronarekord i India. Helsemyndighetene i landet registrerte 4205 nye coronarelaterte dødsfall. I alt har over 250 000 mennesker nå mistet livet på grunn av pandemien i India.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer