Covid-soppen herjer: - Erklær epidemi!

Helsemyndighetene i India slår full alarm om den dødelige covid-soppen, og ber alle stater erklære infeksjonen som en epidemi.

SOPP: Indiske leger melder om stadig flere tilfeller av en sjelden, men alvorlig soppinfeksjon hos pasienter som har gjennomgått covid-19. Bilder: @dr.akshaynair.eyeplastics Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I starten av mai slo indiske leger alarm mot økte tilfeller av mucormykose - en dødelig sopp som har rammet coronasyke.

- Vi ser en tsunami av mucormykose, som truer med å ta livet av pasienter som har overlevd covid-19, uttalte øre-nese-hals-spesialist Navin Patel til Times of India.

De siste ukene er tusenvis rammet av soppinfeksjonen. Hundrevis har havnet på sykehus, og det er registrert 90 dødsfall. Tre delstater i India, Rajasthan, Telangana og Tamil Nadu, har allerede erklært soppen som en epidemi.

Regjeringen har ført den opp som en meldepliktig sykdom. Torsdag skrev helseminister Lav Agarwal et brev til Indias 29 delstater og ba om at soppen erklæres som en epidemi overalt.

«Dere blir bedt om å gjøre mucormykose til en meldepliktig sykdom under Epidemic Diseases Act 1897, hvor alle offentlige og private helsefasiliteter og medisinske høyskoler vil følge retningslinjer for screening, diagnose, behandling, og gjøre det obligatorisk for alle å rapportere mistenkte og bekreftede tilfeller til helsedepartementet, skriver helseministeren, ifølge The Hindu.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer