Cox-drapssiktet: - Død over forrædere

Død over forrædere, frihet for Storbritannia, erklærte 52-åringen under fengslingsmøtet der han sto siktet for drapet på Labour-politikeren Jo Cox.

DREPTE POLITIKER: Den drapssiktede 52-åringen Thomas Mair, tegnet i retten i Westminster Magistrates' Court i London i dag. 52-åringen ble varetektsfengslet, siktet for å ha drept Labour-politiker Jo Cox. Tegning: Elizabeth Cook/Press Association via REUTERS
DREPTE POLITIKER: Den drapssiktede 52-åringen Thomas Mair, tegnet i retten i Westminster Magistrates' Court i London i dag. 52-åringen ble varetektsfengslet, siktet for å ha drept Labour-politiker Jo Cox. Tegning: Elizabeth Cook/Press Association via REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Uttalelsen kom da dommeren i domstolen i Westminster i London lørdag ba den drapssiktede Thomas Mair om å oppgi personalia.

Den siktede ble varetektsfengslet inntil videre. Mandag er det et nytt rettsmøte. Det skal i tillegg hentes inn en ny psykiatrisk rapport på mannen.

Legespesialister har inntil videre bestemt at Mair både kan fengsles og avhøres av drapsetterforskerne.

41 år gamle Jo Cox ble knivstukket og skutt på åpen gate i byen Birstall. Politiet ble varslet rett før klokken 13 torsdag ettermiddag. Under en time etter at hun ble fraktet til sykehus i kritisk tilstand, ble parlamentspolitikeren erklært død.

Høyreekstrem

Flere medier viser til kilder som sier at den siktede er nynazist og tilhenger av høyreekstreme organisasjoner. Naboer og familiemedlemmer beskriver ham som en einstøing med psykiske problemer.

Fredag opplyste fungerende politimester Dee Colins i West Yorkshire at de er i gang med å etterforske de angivelige båndene til høyreekstremisme.

- Dette ser ut til å være et isolert, men målrettet angrep på Jo, sier Collins.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer