Crack-ordføreren tvang skole-fotballag til å rulle seg i gåsebæsj

Nye sjokkpåstander mot Rob Ford.

FORD-FEST: Toronto-ordfører Rob Ford i lystig lag 25. juli i år, da familien hans arrangerte den tradisjonsrike Ford-festen, der de inviterer Torontos befolkning til samling i Memorial Park. Nå kommer det nye sjokkpåstander mot crack-ordføreren. Foto: AP / NTB Scanpix
FORD-FEST: Toronto-ordfører Rob Ford i lystig lag 25. juli i år, da familien hans arrangerte den tradisjonsrike Ford-festen, der de inviterer Torontos befolkning til samling i Memorial Park. Nå kommer det nye sjokkpåstander mot crack-ordføreren. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den skandaleomsuste Toronto-ordføreren Rob Ford er mer kjent for crack-røyking, alkoholisme og bannskap enn sitt politiske embete.

Nå kommer det nye sjokkpåstander om ordføreren i Canadas mest folkerike by.

Rullet i gåsebæsj
I dokumenter, som ble sluppet i dag, kommer det fram at Ford tvang spillerne på et skolelag i amerikansk fotball til å rulle i gåsebæsj, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

Hendelsen skal ha skjedd da Ford stilte opp frivillig for å trene skolelaget til Don Bosco katolske skole i Toronto. En stilling han ble sparket fra i fjor etter å ha kommet med støtende bemerkninger om foreldre og deres barn for åpent kamera.

Dokumentet er sluppet av styret ved skolen.

Der hevdes det også at Ford møtte opp beruset før en sluttspillkamp i 2012. En av lærerne ved skolen, som også trente fotballaget, John Royiwsky skriver i dokumentet av Ford etter kampen i oktober 2012 «tvang spillerne til å rulle seg i gåsebæsj».

Rob Fords bror, og høyrehånd i valgkampen, Doug Ford avviser påstandene i dokumenter som rykter og anklager som er funnet på.

27. oktober i år stiller Rob Ford til gjenvalg i Toronto, og i løpet av sine år i embete har han virkelig bitt seg fast i posisjon.

«Ungene deres havner i fengsel» Det er tydeligvis er intrikat hendelsesforløp som gjorde skolestyret og offentligheten kjent med Fords handlinger. Skolen får nå nemlig kritikk for å ikke ha sparket Ford da gåsebæsjhendelsen inntraff.

- Disse hendelsene kom fra i lyset etter intervjuet han gjorde på TV, sier skolestyrets talsmann John Yan, ifølge nyhetsbyrået.

I intervjuet, som sørget for at Fords engasjement som trener ble avsluttet, sier han at foreldrene ikke brydde seg om ungene sine, og at barna var involvert i gjenger og våpen, og at de uten ham ville vært i fengsel.

-Denne granskningen førte til at det vi først trodde var en isolert hendelse, viste seg å være et mønster, sier han.

Og selv om begrunnelsen for sparkingen i fjor bare var, TV-intervjuet, innrømmer Yan overfor AP at alle hendelsene med Ford ble tatt med i vurderinga.

Ford skal selv ha unngått pressen i dag.

I hard vær Ford innrømmet for første gang 5. november i fjor å ha røyket crack.

Da hadde han vært i hardt vær siden mai i fjor, da det kom beskyldninger fra nettstedet Gawker og Toronto Star om at deres journalister hadde sett videoer av ordføreren røyke crack.

Den profilerte og populære ordføreren slapp 30. juni i år ut av rusbehandlingsinstitusjonen han ble lagt inn på for å få bukt med sitt narkotikamisbruk. Og etter tidligere å ha fornektet sitt rusproblem i store ord, innrømmer han nå bruk av både kokain, alkohol, marihuana, magic mushrooms og crack.

- Jeg ble født med blondt  hår, og kommer til å dø med blondt hår. Jeg ble født med denne sykdommen, og kommer til å dø med denne sykdommen, sier han om sin rusavhengighet.

- Nå tar jeg en dag av gangen. Jeg drakk ikke i går, og jeg har ikke drukket i dag.

Rob Fords anerkjennelse av sitt eget problem har imidlertid endret seg kraftig siden i fjor høst. I november uttalte han, på spørsmål om han burde få behandling:

- Rehabiliteres for hva da? Jeg er ikke rusmisbruker eller alkoholiker. Ikke for å være slem med deg, men hvorfor er ikke du på rehab?