Craig (16) kjempet for livet mot haien

Mistet foten i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I natt skjedde det andre haiangrepet på tre dager på Floridas nordvest-kyst.

16 år gamle Craig A. Hutton stod til livet i vann og fisket sammen med to kamerater da en omlag 2 meter lang hai angrep.

Haien bet ham i høyre ben, og rev av store deler av vevet rundt ankelen. Gutten blødde kraftig fra hovedpulsåren i beinet, og var nær ved å dø.

- Haien var nær ved å dra ham ut på havet, men broren stormet til og begynte å slå haien i trynet, sier 42 år gamle Karen Eaker til nyhetsbyrået AP. Hun var vitne til haiangrepet.

Broren reddet Craigs liv, og sammen med kameratene fikk de dratt ham på land og startet førstehjelp. En lege som tilfeldigvis var på stranden kom til og hjalp.

Tilstanden var lenge kritisk, men nå melder sykehuset at han trolig vil overleve. Men det har kostet Craig beinet.

- Den tok hovedpulsåren i beinet, og han mistet mye blod. Vi måtte amputere, opplyser Bobby Plair fra Gulf County Sheriff\'s office.

Angrepet skjedde 13 mil sørøst for det forrige haiangrepet lørdag, der 14 år gamle Jamie Marie Daigle mistet livet.

OVERLEVDE: Craig A. Hutton stod til livet i vann da den omlag 2 meter lange haien angrep. Foto: Scanpix
OVERLEVDE: Craig A. Hutton stod til livet i vann da den omlag 2 meter lange haien angrep. Foto: Scanpix Vis mer

Selv om de hyppige angrepene nå sjokkerer ferierende og fastboende langs Floridakysten, frykter ikke myndighetene for en haisommer.

- Florida hadde gjennomsnittlig 30 haiangrep i året fra 2000 til 2003, men i fjor var det bare 12, sier George Burgess i International Shark Attack File til AP.

Derfor mener ekspertene de to tette angrepene ikke indikerer noen ny trend.

AMPUTERT: Legene kunne ikke redde foten til 16-åringen. Han mistet store mengder blod etter at haien rev opp hovedpulsåren i leggen.
STENGT: Stranda hadde ingen badevakter. Etter angrepet rykket den lokale sheriffen inn med mannskaper og sørget for å stenge stranden, og nekte bading.
TAPPER: Mens broren slo haien for å få den unna, ble Craig reddet i land av kamerater.