Craig ble frikjent etter 38 år i fengsel. Nå mistenker politiet at «The Golden State Killer» sto bak

I 1980 ble Craig Coley ble dømt for et dobbeldrap. Han ble benådet i 2017.

FRIKJENT: I 38 år sonet Craig Coley en dom for et dobbeltdrap han ikke begikk. Han forteller at kompensasjonen fra staten ikke kan gjøre opp for tapt tid. Foto: AP Photo/Rich Pedroncelli
FRIKJENT: I 38 år sonet Craig Coley en dom for et dobbeltdrap han ikke begikk. Han forteller at kompensasjonen fra staten ikke kan gjøre opp for tapt tid. Foto: AP Photo/Rich Pedroncelli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tidlig på morgenen 11. november 1978 ble Rhonda Wicht (24) brutalt voldtatt og drept i sin leilighet i en forstad i Los Angeles. Hennes fire år gamle sønn ble også funnet død i senga si.

I 38 år satt Craig Coley innesperret i et fengsel i California, dømt for en voldtekt og et dobbeltdrap han ikke begikk. I november i fjor ble han, i en alder av 70 år, frikjent.

Flere amerikanske medier, blant annet CBS, The Washington Post og San Francisco Chronicle, skriver nå at politiet undersøker om Coley ble straffet for drap begått av «The Golden State Killer».

«The Golden State Killer» Tirsdag forrige uke pågrep politiet i California 72 år gamle Joseph James DeAngelo, mistenkt for å være «The Golden State killer» som begikk 12 drap, rundt 50 voldtekter og et titall innbrudd.

I over 30 år har politiet i Sacramento søkt etter mannen de har kalt både «East Area Rapist» og «The Golden State Killer», en seriemorder som herjet i USA på 70- og 80-tallet. Mordgåten har vært uløst fram til nå.

Det var genealogiske databaser som samler menneskers DNA for kartlegging av slektstrær, som ledet politiet til DeAngelo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer