- «Craigslist-morderen» tatt

Fant ofrene på internett, drepte Julissa Brisman (26).

TATT: Den antatte gjerningsmannen ble arrestert i dag, kort tid etter at politiet offentliggjorde disse bildene fra hotellet hvor Julissa Brisman ble skutt og drept. Foto: Boston PD
TATT: Den antatte gjerningsmannen ble arrestert i dag, kort tid etter at politiet offentliggjorde disse bildene fra hotellet hvor Julissa Brisman ble skutt og drept. Foto: Boston PDVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Boston har arrestert det de tror er den såkalte «Craigslist-morderen», som skal ha drept én kvinne og brutalt ranet to andre - etter at han oppsøkte dem på nettstedet Craigslist.com.

Mannen skal være en 22 år gammel gammel medisinstudent som aldri før har vært i kontakt med politiet. Han er nå er siktet for drap, kidnapping og ran, melder tv-kanalen CNN.

Modell Julissa Brisman (26) fra New York ble funnet livløs med flere skuddskader på et hotell i Boston 14. april.

Brisman døde senere på sykehus, og politiet mener drapsmannen avtalte å møte henne etter å ha lest hennes annonser for massasjetjenester på nettstedet.

- Det ser ut som om det var kamp mellom offeret og mistenkte ved inngangen til hotellrommet like før skytingen, sier Boston-politiet på sine hjemmesider, og mener det trolig startet som et ran.

To liknende ran
Politet tror samme gjerningsperson står bak minst to liknende hendelser i området, blant annet på grunnlag av overvåkningsbilder og framgangsmåte. De frykter imidlertid at flere kvinner kan være blant hans ofre.

Bare dager før ble en 29 år gammel kvinne pistolranet på et annet hotell i Boston. Også hun annonserte tjenester på Craigslist, og var i en «liknende bransje» som avdøde Brisman, opplyser politiet til CNN.

DREPT: Modellen Julissa Brisman (26) ble skutt og drept etter at hun annonserte for massasjetjenester på nettstedet Craigslist.com.
DREPT: Modellen Julissa Brisman (26) ble skutt og drept etter at hun annonserte for massasjetjenester på nettstedet Craigslist.com. Vis mer

16. april ble nok en kvinne, en 26-årig danser, bundet og forsøkt ranet med pistol på et hotell i Warwick på Rhode Island, etter at hun la ut informasjon på nettstedet. Dette ransforsøket ble avbrutt da kvinnens ektemann kom inn i rommet, ifølge CNN.

Dagens pågripelse av den mistenkte «Craigslist-morderen» bekreftes av Ed Crispin i Boston-politiet. Ytterligere informasjon om mannen er så langt ikke kjent.

New York Daily news melder at politiet skal ha en pressekonferanse om pågripelsen senere i dag.

Vurderer tiltak
Arrestasjonen fant sted dagen etter at politiet offentliggjorde overvåkningsbilder av det de mener er drapsmannen, tatt i lobbyen på hotellet hvor modellen Brisman ble funnet drept.

Craigslist.com tilbyr brukerne å legge ut gratis annonser, og sjef for selskapet, Jim Buckmaster, sier til CNN at de nå vurderer sikkerhetstiltak mot likende hendelser i framtida.

- Vi er forferdet og svært triste over at våre tjenester har blitt knyttet til kriminelle voldshandlinger, sier Buckmaster ifølge CNN.

 Bildene viser en mann i tjueåra. Politiet har så langt ikke offentliggjort ytterligere informasjon om den pågrepne. Foto: Boston PD
Bildene viser en mann i tjueåra. Politiet har så langt ikke offentliggjort ytterligere informasjon om den pågrepne. Foto: Boston PD Vis mer