<strong>ANKOMMER HOLMESTRAND:</strong> Her slepes Crete Cement til kai.  Foto: Jonny Olsen
ANKOMMER HOLMESTRAND: Her slepes Crete Cement til kai. Foto: Jonny Olsen Vis mer

Crete Cement slept til kai

Fra Nesodden til Holmestrand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det havarerte lasteskipet Crete Cement ble mandag slept fra Fagerstrand på Nesodden utenfor Oslo til Holmestrand.

Slepet forløp uten problemer, og havaristen la til kai i Holmestrand like før klokken 16.30 mandag ettermiddag.

- Slepet har gått uten problemer, heldigvis. Vi har hatt fint vær også. Nå skal sementen losses fra skipet, opplyser Per Rønnevig i Kristian Gerhard Jebsen Skipsrederi AS til NTB.

Slepet startet klokken like før klokka åtte mandag morgen, og ble utført av slepefartøyet Belos. I tillegg ble havaristen fulgt av kystvaktskipet KV Nornen, og redningsskøyta Odd Fellow 2.

- Det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta å losse sementen om bord ettersom det er kommet noe vann til og den må tas ut med grabb, sier Rønnevig.

Ifølge Kystverket startet oppryddingsarbeidet på Fagerstrand opp straks Crete Cement hadde forlatt stedet. Tre fartøyer bistår i arbeidet med å rydde opp og sette møringer og fortøyningsbøyer tilbake til slik det var før redningsarbeidet startet.

Over nyttår skal området befares av Kystverket og Interkommunalt utvalg mot akutt forurensning som har ansvaret for strandsaneringen langs land rundt Fagerstrand.

Crete Cement var på vei fra Brevik til Slemmestad da det grunnstøtte onsdag 19. november.


NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer