Valget i Pakistan:

Cricket-stjerna og playboyen erklærer valgseier i Pakistan

Han ble kalt cricketens største playboy og var nær venn av prinsesse Diana. Nå ser Imran Khan ut til å gå seirende ut av Pakistans blodige valg.

STATSMINISTER: Imran Khan var cricket-stjerna og partyløven som ble politiker. Nå ligger han an til å bli Pakistans neste statsminister. Foto: NTB Scanpix
STATSMINISTER: Imran Khan var cricket-stjerna og partyløven som ble politiker. Nå ligger han an til å bli Pakistans neste statsminister. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Imran Khan fra Partiet PTI erklærer seg selv som vinner etter gårsdagens valg i Pakistan. Det offisielle valgresultatet er imidlertid ikke klart, men Khan ledet tidligere i morges da de første stemme var talt opp.

Da Pakistans landslag vant VM i cricket i 1992, brøt hele landet ut i feiring. De hadde slått England i finalen, og vunnet sitt første verdensmesterskap.

Kapteinen på laget som skapte eufori i Pakistan het Imran Khan.

Den samme Khan ligger nå an til å bli Pakistans neste statsminister.

Playboy og partyløve

I sine glansdager som idrettsmann, var Imran Khan en folkehelt i Pakistan. Utenfor banen ble han imidlertid kjent for andre ting enn trening, skriver det britiske nyhetsbyrået Press Association (PA).

På 80- og 90-tallet ble Khan kalt cricketens største playboy. Samtidig var han en av sportens største partyløver, skriver Sky News.

Han var høy, kjekk og godt utdannet. Stemmen hans bar preg av Oxford-graden han tok i filosofi, politikk og økonomi, ifølge Al Jazeera.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer