Cruise-ferien ble et mareritt: - Er det Titanic?

Stor oversvømmelse inne i cruiseskip.

OVERSVØMMELSE: En ferie på et cruiseskip høres for mange ut som selve drømmen, men for passasjerene på cruiseskipet Carnival Dream, ble det et mareritt. Video: Marla DeAnn Haase / Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En ferie på et cruiseskip høres for mange ut som selve drømmen, men for passasjerene på cruiseskipet Carnival Dream, ble det et mareritt.

Stor oversvømmelse

Carnival Dream la fra kai i New Orleans forrige søndag for en sju dager lang rundtur i Karibia.

Men torsdag ble det kaotisk. Da førte en feil i skipets brannvernsystemer til at vannet sprutet ut i korridoren på et av skipets dekk 9, skriver Independent.

50 lugarer ble rammet av de store vannmassene.

Passasjer Marla DeAnn Haase publiserte videoer og bilder fra den voldsomme vannlekkasjen på Facebook.

«Dette er et sjeldent øyeblikk med internettforbindelse. Vi blir oversvømt på et cruise, vi har hørt fioliner og sølvtøy rase ned. Hva i alle dager. Be en bønn for oss alle», skrev hun.

FLOMMET: Vannet flommet oppover veggene og nedover korridoren. Foto: Marla DeAnn Haase / Facebook
FLOMMET: Vannet flommet oppover veggene og nedover korridoren. Foto: Marla DeAnn Haase / Facebook Vis mer

- Titanic?

Og når man tar en kikk på bildene er det kanskje ikke så rart at folk sammenlikner det de ser der, med den over 100 år gamle skipskatastrofen, filmatisert av James Cameron på 90-tallet.

«Er det Titanic?», skriver en Facebook-bruker.

«Jeg trodde dette var en scene fra Titanic», skriver en annen.

To timer etter den første posten på Facebook la Hase ut en ny video. Den viser besetningen om bord som prøver å samle opp vannet i bøtter.

«Framgang», skrev Haase.

Flere av passasjerene som ble rammet av oversvømmelsen ble flyttet til skipets spa, der de sov på yoga-matter.

Besetningen på cruiseskipet fikk raskt ryddet opp etter vannlekkasjen, og ifølge cruiseselskapet vil ikke den neste avgangen med skipet bli berørt.

- Vår besetning om bord begynte opprydningen relatert til det rene vannet fra brannvernsystemet umiddelbart. Vi setter pris på våre gjesters forståelse og ber oppriktig om unnskyldning for denne forstyrrelsen. Vi vil også takke vår besetning for sin raske reaksjon og harde arbeid, sier Carnival Cruise Line til Fox News.

De har også lagt ut bilder som viser hvordan dekk 9 ser ut etter opprydningen.

Får turen refundert

Men for dem som fikk ødelagt avslutningen på det som skulle være en ferieuke med lav puls og solskinn, har selskapet plaster på såret.

De vil få tilbake pengene de har betalt for turen, samtidig som de får 50 prosent avslag på et framtidig cruise. De fikk også anledning til å fly hjem fredag.

Skipet var på vei fra Belize til den meksikanske øya Conzumel da dekk 9 ble oversvømt.

Carnival Dream ble først sjøsatt i 2008 og tar 3500 passasjerer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer