Populær: Torstein Hagen forteller om stor interesse for Viking Cruises` nye obligajsonslån. Foto: Finansavisen.
Populær: Torstein Hagen forteller om stor interesse for Viking Cruises` nye obligajsonslån. Foto: Finansavisen.Vis mer

Cruisekonge hentet 7,5 mrd. før børsuro

Torstein Hagen hentet nesten 1 milliard dollar i obligasjonsmarkedetrett før børsfallet.

(Finansavisen.no): Bare noen få dager før børsfallet hentet cruiseskipsrederen Torstein Hagen 950 millioner dollar – 7,5 milliarder kroner – i det amerikanske obligasjonsmarkedet. Pengene, som er fordelt på to lån, skal benyttes til å finansiere det betydelige nybyggingsprogrammet i Viking Ocean Cruises, skriver Finansavisen.

Det ene lånet er på 675 millioner dollar og det andre 275 millioner dollar, med rente på henholdsvis 5 og 5,875 prosent. Det største forfaller først om 10 år, i 2028, mens lånet på 275 millioner dollar har utløpsdato et år tidligere.

Tidligere har Hagens selskap lånt til høyere rente og betalt opptil 8,5 prosent.

- Vi fikk arrangert obligasjonsutstedelsen like før turbulensen på Wall Street startet. Renten må betegnes som svært god. Dette gir oss betydelig ytterligere handlefrihet, sier Hagen til Finansavisen.

Torstein Hagen
Torstein Hagen Vis mer

Rederiet har opplyst at lånene skal benyttes til å tilbakebetale det som er trukket opp på låneavtalene som ble benyttet til å finansiere de havgående cruiseskipene «Viking Star» og «Viking Sky» og til å kjøpe tilbake søsterfartøyet «Viking Sea». Dette skipet har vært finansiert med en sale- and leaseback-avtale som nå kanselleres, skriver avisen.

Resten av lånebeløpet skal benyttes til generelle selskapsformål.

Andre økonominyheter:
​Fem stjernefond - og tre som går på en stjernesmell
Argumentene som taler for tidligere renteøkning​


​​