Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Cruiserederi avviser olje-utslipp

Det delvis norskeide cruiserederiet Royal Caribbean Cruises Ltd. mener selskapet har fulgt reglene til punkt og prikke, men er for andre gang på fem år i amerikanske justismyndigheters søkelys for utslipp av oljeblandet vann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RCCL vedtok i juni i fjor en bot på ni millioner dollars (ca. 67 millioner kroner) etter det var sluppet ut oljeforurenset vann fra maskinrommet på gigantskipet «Sovereign of the Seas» i 1994, og ga samtidig et løfte om at slike utslipp aldri skulle skje igjen.

Men i midten av juli i fjor varslet rederiet om at det hadde skjedd utslipp fra skipet «Nordic Empress».

Den greske maskinsjefen på skipet nektet overfor den amerikanske kystvakta for at utslipp hadde funnet sted, men både han og førstemaskinisten ble avskjediget fra selskapet.

Historien om utslippene fra selskapet var gjenstand for bred omtale i søndagsutgaven av New York Times, men selskapet avviser å ha gjort noe galt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling