<strong>CRUISE:</strong> Arkivbilde av cruiseskipet SeaDream 1. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
CRUISE: Arkivbilde av cruiseskipet SeaDream 1. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix Vis mer

Cruiseskip har ankommet Bodø – testing starter i dag

Cruiseskipet SeaDream 1 la natt til onsdag til kai i Bodø. Alt mannskap skal testes for covid-19 etter at en tidligere passasjer fikk påvist coronasmitte.

Publisert

Ifølge Avisa Nordland ankom skipet Bodø rundt klokka to natt til onsdag.

SeaDream bekrefter i en pressemelding at en gjest fra Danmark fikk påvist covid-19 ved en rutinekontroll ved ankomst til hjemlandet.

- Gjesten har vært om bord i SeaDream 1 og reiste hjem til Danmark fra Tromsø 2. august. Vi håper selvsagt at det ikke er noe covid-19 om bord, heter det i pressemeldingen. Det var Aftenposten som omtalte saken først.

Bodø kommune opplyser at det tidlig onsdag vil settes i gang omfattende testing av 85 besetningsmedlemmer på cruiseskipet.

- Verken mannskap eller passasjerer får lov til å gå i land og blir holdt om bord i skipet. Dette er en situasjon vi tar på høyeste alvor, sier Bodø-ordfører Ida Pinnerød (Ap).

Testingen av mannskapet ventes å ta tre timer, og prøvene skal deretter analyseres ved Nordlandssykehuset. Svarene kommer trolig onsdag kveld.

Alle de 123 passasjerene på den nåværende seilasen ble satt i isolasjon på sine lugarer da saken ble kjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer