Cruiseskip reddet skibbrudne

De 11 indonesiske sjømennene har drevet hjelpeløst rundt siden 13. mars. I går ble de reddet av det norske cruiseskipet «Norwegian Star».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske cruiseskipet

«Norwegian Star» reddet tirsdag 11 sjøfolk fra et indonesisk tankskip som hadde drevet hjelpeløst omkring i Stillehavet i nærmere tre uker.

Ifølge den amerikanske kystvakten brøt det ut brann om bord på den 256 fot store «Insiko 1907» 13. mars, etter en uforklarlig eksplosjon i maskinrommet.

En av mannskapet omkom og en annen ble kraftig forbrent i ulykken. Ulykken ødela det elektriske anlegget om bord slik at mannskapet ikke fikk tilkalt hjelp. Skipets motor ble også ødelagt, og forhindret dem fra å søke havn.

Først etter nærmere tre uker kom redningen i form av det nesten fire ganger så store norske cruiseskipet «Norwegian Star», som tilhører rederiet Norwegian Cruise Lines.

For å tilkalle oppmerksomheten skjøt mannskapet om bord på «Insiko 1907» opp en nødrakett, og tente bål i baugen av skipet.

Etter å ha kommet dem til unnsetning, tilkalte kapteinen om bord på «Norwegian Star» straks hjelp.

Den kraftig forbrente 50-åringen ble hentet med et helikopter fra den amerikanske kystvakten, og fløyet til Honolulu. En talsmann for sykehuset der han ble innlagt betegnet tirsdag kveld mannens tilstand som tilfredsstillende.

Et fartøy fra kystvakten plukket senere opp de øvrige av mannskapet, som kom fra Taiwan og Kina, for å ta dem i land på Hawaii.

«Norwegian Star» ble satt i drift i desember 2001, og opererer fra Honolulu. Det har plass til 2.200 passasjerer og har et mannskap på 1.100.

(NTB)