Cruiseskipet MS «Marco Polo» er løsnet av grunnen

Reddet av vind og tidevann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hovedredningssentralen Nord-Norge melder at MS «Marco Polo» er av grunn. Det er tidevannet kombinert med vinden som har fått skipet løs. Hovedmaskinen er startet, KV Nordkapp og RS DN Veritas klar til å assistere.

Snart ankommer kystvaktskipet Harstad havneområdet i Leknes i Lofoten der cruiseskipet MS «Marco Polo» sto bom fast etter en grunnstøting i morges.

- «KV Harstad» nærmer seg i god fart. Når det er på plass vil det og «KV Nordkapp» forsøke å trekke skipet løs, opplyste pressekontakt Frode Iversen i Hovedredningssentralen Nord-Norge til Dagbladet før skipet ble meldt løst fra grunnen.

Det er ikke fare for at skipet vil kantre.

- Dykkerne som har vært nede og sjekket bunnen opplyser at det er gode bunnforhold og det er ingen skader på skroget. Skipet har allerede stått gjennom full fjære. Det er ventet full flo igjen i 19.15-tida, sier Iversen.

Det 180 meter lange Bahamas-registrerte cruiseskipet står fast cirka 200 meter fra land i Buksnesfjorden. Skipet hadde 1096 personer om bord, rundt 400 av dem er fortsatt om bord i skipet.

MS «Marco Polo» gikk også på grunn i Sortland i Vesterålen i mars 2013. Skipet fikk da en lekkasje i en ballasttank, men ingen ble skadet i grunnstøtingen.