Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Cruiset inn i oppdrettsanlegg

I morges fant politiet en 27 fot cabincruiser i et oppdrettsanlegg. Med en sovende mann i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da arbeiderne ankom oppdrettsanlegget nord for Spissøy i Bømlo i Hordaland torsdag morgen, fant de en 27 fot lang cabincruiser, skriver bt.no. Cabincruiseren lå oppe på en gangbru mellom merdene i anlegget. Inne i cabincruiseren fant de en sovende mann i 40-årene.

Litt tidligere på morgenen hadde en fisker funnet en mann i trettiårene i sjøen nord for Spissøysundet mellom Stord og Bømlo. Den nedkjølte mannen ble sendt til sykehus.

Da politiet var blitt informert om begge hendelsene, begynte de å se en sammenheng.

- Natt til i går ble en 27 fot cabincruiser av merket Nordan stjålet fra Eldøyane. Det var denne båten som ble funnet ødelagt oppe i oppdrettsanlegget. De to karene er fra vårt distrikt og godt kjent av oss fra før, sier politioverbetjent Odd Harald Hovland på Stord lensmannskontor til bt.no.

Politiet regner med at mannen som ble funnet i sjøen hadde prøvd å komme seg i land fra oppdrettsanlegget, som ligger i fjorden.

- Han har laget seg en flåte av noen flottører og lignende, men den virket ikke. Flåten hadde i alle fall ikke blitt Veritas-godkjent, sier Hovland.

NTB