Cruisetrafikken kruser oppover

Stadig flere utlendinger velger cruiseferie i norske fjorder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I fjor ferierte 376 000 passasjerer på cruiseskip i Norge. Det er en formidabel økning på 117 000 passasjerer fra året før, viser analyser som Transportøkonomisk institutt presenterte i dag.

Antall besøk i norske havner økte også, med vel 20 prosent til 1,4 millioner dagsbesøk.

Det største anløpsstedet er Bergen, tett fulgt av Oslo, Geiranger og Flåm.

- Vi tror på en fortsatt økning og ser at cruisebransjen bygger større skip, sier reiselivsdirektør Sandra Hovland i Innovasjon Norge.

Hun mener at andre cruisedestinasjoner i Norge har et stort potensial, da mye av veksten i fjor kommer nettopp fra de fire mest populære cruisereisemålene i Norge.

ØKT OPPMERKSOMHET: Geiranger er nå ansett som bevaringsverdig av verdenssamfunnet. Slik status gjør fjorden og cruisetrafikken enda mer interessant for utenlandske turister. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
ØKT OPPMERKSOMHET: Geiranger er nå ansett som bevaringsverdig av verdenssamfunnet. Slik status gjør fjorden og cruisetrafikken enda mer interessant for utenlandske turister. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG Vis mer
QUEEN MARY I OSLO: Gigantskipet gjestet Norge i fjor, og lå blant annet til kai i Oslo. Hovedstaden er blant Europas mest besøkte cruisehavner.