«Crusader» får ikke seile videre

Politiet forsetter å undersøke kokainbåten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var under en rutinekontroll på havna i Mosjøen at tollerne kom over 190 kilo kokain om bord i «Crusader». Beslaget er det største som noen gang er gjort av kokain i Norge.

– Hvor lenge skipet vil ligge i arrest er vanskelig å si, men det vil nok ta noen dager før det får seile videre. Det er også beslaglagt en del data- og telefonutstyr som skal undersøkes, sier etterforskningslederen ved Helgeland politidistrikt, politiadvokat Tom Bertil Eriksen, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Politiet i Mosjøen mener det ikke er holdepunkter for å be om varetektsfengsling av en eller flere av de 25 kinesiske sjøfolkene, men siktelsen mot mannskapet, som fortsatt befinner seg om bord i båten, er fremdeles opprettholdt.

Selv om Eriksen ikke vil si hvor stoffet ble funnet, var de 190 kiloene med kokain plassert på ett sted i båten.

– Det var ikke nødvendig med tilgang til båten for å gjemme stoffet. Derfor er det ikke sikkert at mannskapet har vært innblandet i å skjule det, sier han.

Det er ikke gjort andre funn om bord i det Panama-registrerte skipet, verken av narkotika eller av andre forbudte varer. Partiet med kokain er sendt til Nye Kripos i Oslo for nærmere undersøkelser. (ANB)

BESLAGLAGT: 192 kilo kokain ved Elkem-kaia i Mosjøen. Foto: Mo tollsted
BESLAGLAGT: 192 kilo kokain ved Elkem-kaia i Mosjøen. Foto: Mo tollsted Vis mer
FRA SURINAM MED NARKOTIKA: Båten er fremdeles i Mosjøen, selv om den egentlig skulle reiser videre søndag kveld.