«Crusader» får ikke seile videre

Politiet forsetter å undersøke kokainbåten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var under en rutinekontroll på havna i Mosjøen at tollerne kom over 190 kilo kokain om bord i «Crusader». Beslaget er det største som noen gang er gjort av kokain i Norge.

– Hvor lenge skipet vil ligge i arrest er vanskelig å si, men det vil nok ta noen dager før det får seile videre. Det er også beslaglagt en del data- og telefonutstyr som skal undersøkes, sier etterforskningslederen ved Helgeland politidistrikt, politiadvokat Tom Bertil Eriksen, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Politiet i Mosjøen mener det ikke er holdepunkter for å be om varetektsfengsling av en eller flere av de 25 kinesiske sjøfolkene, men siktelsen mot mannskapet, som fortsatt befinner seg om bord i båten, er fremdeles opprettholdt.

Selv om Eriksen ikke vil si hvor stoffet ble funnet, var de 190 kiloene med kokain plassert på ett sted i båten.

– Det var ikke nødvendig med tilgang til båten for å gjemme stoffet. Derfor er det ikke sikkert at mannskapet har vært innblandet i å skjule det, sier han.

Det er ikke gjort andre funn om bord i det Panama-registrerte skipet, verken av narkotika eller av andre forbudte varer. Partiet med kokain er sendt til Nye Kripos i Oslo for nærmere undersøkelser. (ANB)

BESLAGLAGT: 192 kilo kokain ved Elkem-kaia i Mosjøen. Foto: Mo tollsted
BESLAGLAGT: 192 kilo kokain ved Elkem-kaia i Mosjøen. Foto: Mo tollsted Vis mer
FRA SURINAM MED NARKOTIKA: Båten er fremdeles i Mosjøen, selv om den egentlig skulle reiser videre søndag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer