Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Cruz knuste all motstand i Wyoming. Trump fikk bare 7,2 prosent

Sikret seg ni delegater.

SEIRET: Ted Cruz fikk et stort flertall av stemmene i den første delen av Republikanernes nominasjonsrunde i Wyoming. Så langt er han sikret ni delegater fra USAs minste delstat. Foto: Kyle Rivas/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
SEIRET: Ted Cruz fikk et stort flertall av stemmene i den første delen av Republikanernes nominasjonsrunde i Wyoming. Så langt er han sikret ni delegater fra USAs minste delstat. Foto: Kyle Rivas/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marco Rubio vant en knepen seier i Republikanernes nominasjonsvalg i Washington, mens Ted Cruz sikret nesten alle delegatene i første runde i USAs minste delstat Wyoming.

Kun 19 delegater sto på spill i lørdagens valg i Washington, mens 12 delegater var med i potten på nominasjonsmøtet i Wyoming.

I førstnevnte ble det jevn kamp mellom Rubio og John Kasich, der Rubio trakk det lengste strået med 37,3 prosent av stemmene mot Kasichs 35,5. Dermed gikk ti delegater til Rubio og ni til Kasich, mens Donald Trump og Ted Cruz måtte klare seg uten delegater fra hovedstaden.

De endelige resultatene viser at Rubio slo Kasich med kun 50 stemmer. Trump fikk 13,8 prosent og Cruz 12,4 prosent.

To tredeler til Cruz I Wyoming ble gjorde Texas-senator Cruz derimot nesten rent bord da han fikk 66,3 prosent av stemmene på lørdagens nominasjonsmøte — og dermed ni av de tolv delegatene som sto på spill.

Rubio (19,5 prosent) og Trump (7,2 prosent) vant én delegat hver, mens én delegat er uforpliktet.

Vinneren i Wyoming er ennå ikke erklært, ettersom ytterligere 14 delegater skal fordeles under Det republikanske partiets delstatsmøte 16. april.

Trump og Clinton Trump ligger i front i den republikanske nominasjonskampen med 460 delegater før lørdagens resultater er regnet med. Cruz har 369, Rubio 163 og Kasich 63. Det trengs 1.237 delegater for å bli nominert som presidentkandidat.

Tirsdag blir en viktig dag, da valgkampen forflytter seg videre til fem folkerike delstater. Florida, North Carolina, Illinois, Ohio og Missouri skal stemme både på republikansk og demokratisk side.

Også Demokratene holdt et mini-valg lørdag, da velgere på øygruppa Northern Mariana Island stemte. Fire delegater gikk til Hillary Clinton, som nå leder med sine 766 delegater. Bernie Sanders snappet to delegater og har til sammen 551

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram