Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Cruz kom til New York for å snakke om utdanning, men ble selv tatt i skole av elevene som kvinnehater, homofob og rasist

Det meste gikk skeis for den republikanske presidentkandidaten da han forsøkte å drive valgkamp i New York.

LABER STEMNING: Jubelen uteble da den cubansk-amerikanske presidentkandidaten Ted Cruz gjestet et latinamerikansk nabolag i New York. Foto: James Messerschmidt / Polaris
LABER STEMNING: Jubelen uteble da den cubansk-amerikanske presidentkandidaten Ted Cruz gjestet et latinamerikansk nabolag i New York. Foto: James Messerschmidt / Polaris Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Den republikanske presidentkandidaten Ted Cruz knuste favoritten Donald Trump i primærvalget i Wisconsin tirsdag kveld. Men da han onsdag kom til liberale New York, ble senatoren, som er blant de aller mest konservative i Senatet, ikke tatt imot med åpne armer.

I stedet ble det hele en temmelig pinlig affære for Cruz.

Etter planen skulle den republikanske kandidaten blant annet ha besøkt den videregående skolen Bronx Lighthouse College Preparatory Academy for å snakke om sin utdanningspolitikk. Det fikk elevene på skolen der mange har innvandrerbakgrunn til å reagere sterkt.

Elevboikott I et brev til rektor på skolen, Alix Duggins, ga elevene i særdeles klare ordelag uttrykk for hvorfor de ikke ønsket å være en del av Cruz sin valgkamp. I stedet var de rede til å begå sivil ulydighet og forlate skolen dersom han fikk komme.

- Vi sa til henne at dersom han kommer hit, vil vi arrangere en boikott. De fleste av oss er innvandrere eller har innvandrerbakgrunn. Ted Cruz går mot alt det skolen vår står for, forklarer Destiny Domeneck (16) til New York Daily News

- Denne boikotten finner sted fordi vi som elever deler en felles idé. Nærværet til Ted Cruz og ideene han står for er støtende. Hans syn går mot vårt, og han jobber aktivt for å skade oss, vårt lokalsamfunn og folk vi elsker. Han er en kvinnehater, homofob og rasist. Han har brukt vulgært språk, gester og banning mot skolens ansatte og elever foruten å trakassere og utgjøre en trussel mot ansatte og elever, skriver elevene i brevet.

Brevet fikk skoleledelsen til å snu. 

- Poengene deres er så velformulerte at administrerende direktør for Lighthous Academies, Khori Whittaker, har besluttet å avlyse besøket. Jeg vil berømme dere og andre elever for engasjementet for deres syn og verdier. Jeg tror ikke jeg hadde kunnet avlyse dette arrangementet uten deres handlinger, svarer rektor Duggins, ifølge Daily News.

Latino-protest Stort bedre gikk det ikke for Cruz da han besøkte restauranten Sabrosuro 2, som også ligger i et område i Bronx med en stor andel latinamerikanere. Cruz har selv cubansk far, men har vært jobbet for en svært restriktiv innvandringspolitikk og er mildt sagt ikke særlig populær blant latinamerikanske velgere.

- Dette er et innvandrernabolag, ropte to demonstranter fra den latinamerikanske hiphop-gruppa Rebel Diaz til Cruz da han ankom restauranten, ifølge Salon.

Inne på restauranten fortsatte bråket. Cruz møtte her den konservative presten og delstatssenatoren Ruben Diaz senior og om lag 70 andre prester med tilknytning til Diaz.

Selv om det bor mer enn 1,4 millioner mennesker i tett befolkede Bronx, klarte ikke Cruz å samle mer enn ytterligere et dusin andre tilhengere på valgkampmøtet sitt. I tillegg klarte de to demonstrantene fra Rebel Diaz å komme seg inn og avbryte arrangementet, skriver New York Post

Mot «New York-verdier» - Han er anti-innvandring- Han fornekter klimaendringene. Han er en høyrefløyfanatiker, og han er ikke velkommen her, ropte en av dem, ifølge avisa.

Cruz, som ligger svært dårlig an i Trumps hjemstat før primærvalget 19. april, har ikke gjort seg mer populær med å snakke nedlatende om det han kaller «New York-verdier». Selv da han besøkte verdensmetropolen holdt den erkekonservative Texas-senatoren tilbake.

- Folk i New York vet hva disse verdiene er - verdiene til liberale demokrater som Andrew Cuomo (guvernør i New York), Anthony Weiner (tidligere kongressrepresentant og ordførerkandidat), Eliot Spitzer (tidligere guvernør) og Charlie Rangel (kongressrepresentant). Donald Trump har støttet alle sammen med titusenvis av dollar gjennom årenes løp. Dersom du ønsker å vite hva liberale demokratverdier er, følg Trumps sjekkhefte, sa Cruz, ifølge New York Post.

MOTSTANDER: Donald Trump (bildet) leder soleklart foran Ted Cruz før det republikanske primærvalget i New York 19. april. Foto: REUTERS/Carlo Allegri
MOTSTANDER: Donald Trump (bildet) leder soleklart foran Ted Cruz før det republikanske primærvalget i New York 19. april. Foto: REUTERS/Carlo Allegri Vis mer