Cruz sier han er den eneste som kan slå Trump

Ted Cruz sier tirsdag kveld at han er den eneste republikanske kandidatens om kan slå Donald Trump. Nå ber han de andre kandidatene om å trekke seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Senatoren fra Texas tok med seg to viktige seire i den såkalte supertirsdag. Som ventet vant han i hjemstaten, og han sikret seg seieren i Oklahoma. Men det var Trump som satt igjen med storeslem etter å ha sikret seg minst seks delstater, med mulighet for seier i ytterligere to.

- Så lenge feltet ikke er samlet, forblir Trumps vei mot nominasjonen mer sannsynlig. Og det vil være en katastrofe for Republikanerne, for de konservative og for landet, sa Cruz til sine tilhengere i Texas.

- Etter denne kvelden, ser vi at vår valgkamp er den eneste som har slått, kan slå og vil slå Donald Trump. Til de kandidatene som ennå ikke har vunnet en delstat, som ikke har sikret seg et solid antall delegater, bønnfaller jeg dere om å vurdere å komme sammen.

Cruz ba også velgere som har støtte andre kandidater om å slutte seg til ham og «stå samlet».

- Det er den eneste måten vi kan slå Donald Trump på.

Både Cruz og Marco Rubio har kjempet for å stanse Trumps vei mot nominasjonen ved å fremstille eiendomsmagnaten som en ikke-konservativ som blander seg inn i politikken, men ikke hører hjemme der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer