Cruz snur - støtter nå Trump som han kalte bølle og patologisk løgner

Erkekonservative Ted Cruz var fornærmet og nektet å støtte Donald Trump. Nå vil han av samvittighetsgrunner stoppe Hillary Clinton. 

STØTTER: Forholdet var iskaldt mellom Donald Trump og Ted Cruz. Nå har Cruz gjort helomvending, og støtter mannen han karakteriserte som en bølle og en patologisk løgner. Foto: Scanpix
STØTTER: Forholdet var iskaldt mellom Donald Trump og Ted Cruz. Nå har Cruz gjort helomvending, og støtter mannen han karakteriserte som en bølle og en patologisk løgner. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet) Da Donald Trump og Ted Cruz kjempet om å bli nominert som republikanernes presidentkandidat, ble relasjonen mellom de to kamphanene usedvanlig dårlig. Under landsmøtet til republikanerne i Cleveland, Ohio i juli nektet Cruz å støtte Trump.

Under nominasjonsprosessen karakteriserte Cruz; Donald Trump som en bølle og en patologisk løgner.

Politisk press

Forholdet mellom Trump og Cruz kunne knapt vært mer iskaldt. Men to måneder etter landsmøtet, og et kraftig press fra det republikanske partiets ledelse i Washington DC, den konservative grasrota og politiske problemer på hjemmebane i Texas, har Ted Cruz kommet på nye tanker.

Cruz var uforsonlig og totalt avvisende til Trump. I vinter trodde Trump at Cruz hadde spredd nakenbilder av Melania (fru Trump), og truet med å avsløre hittil ukjente hemmeligheter om Ted Cruz' kone.

Angivelig skulle faren til Ted Cruz kone ha noe med mordet på president John F. Kennedy å gjøre - Kennedy ble skutt og drept i Dallas i 1963.

Frykter Hillary

Men nå har Cruz kommet på andre tanker og støtter plutselig sin tidligere fiende

- Dersom Clinton vinner, vet vi - med 100 prosent sikkerhet - at hun ville levere på sine venstreorienterte løfter, og at det vil ha ødeleggende resultater for vårt land. Min samvittighet forteller meg at jeg må gjøre alt jeg kan for å stoppe det, skriver Cruz på Facebook.

Amerikanske medier mener at Cruz nå ikke hadde noe valg, siden meningsmålingene tyder på Donald Trump faktisk kan vinne valget. Cruz kunne ikke ta sjansen på at han fikk ansvaret for at Trump kunne tape valget.

Beæret Trump

- Det som binder Trump og Cruz sammen hva som er viktigst. Deres kjærlighet for landet, og deres frykt for Hillary Clintons regime, sier Kellyanne Conway, Trump kampanjeleder og tidligere president i en støttegruppe til Cruz.

Donald Trumps kommentar var:

- Jeg er beæret over støtten fra Cruz. Vi har kjempet en hard kamp, og han var en tøff og briljant motstander. Jeg ser frem til å arbeide sammen med ham i mange år for å gjøre USA stort igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer