Cruz snur - støtter nå Trump som han kalte bølle og patologisk løgner

Erkekonservative Ted Cruz var fornærmet og nektet å støtte Donald Trump. Nå vil han av samvittighetsgrunner stoppe Hillary Clinton. 

STØTTER: Forholdet var iskaldt mellom Donald Trump og Ted Cruz. Nå har Cruz gjort helomvending, og støtter mannen han karakteriserte som en bølle og en patologisk løgner. Foto: Scanpix
STØTTER: Forholdet var iskaldt mellom Donald Trump og Ted Cruz. Nå har Cruz gjort helomvending, og støtter mannen han karakteriserte som en bølle og en patologisk løgner. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet) Da Donald Trump og Ted Cruz kjempet om å bli nominert som republikanernes presidentkandidat, ble relasjonen mellom de to kamphanene usedvanlig dårlig. Under landsmøtet til republikanerne i Cleveland, Ohio i juli nektet Cruz å støtte Trump.

Under nominasjonsprosessen karakteriserte Cruz; Donald Trump som en bølle og en patologisk løgner.

Politisk press

Forholdet mellom Trump og Cruz kunne knapt vært mer iskaldt. Men to måneder etter landsmøtet, og et kraftig press fra det republikanske partiets ledelse i Washington DC, den konservative grasrota og politiske problemer på hjemmebane i Texas, har Ted Cruz kommet på nye tanker.

Cruz var uforsonlig og totalt avvisende til Trump. I vinter trodde Trump at Cruz hadde spredd nakenbilder av Melania (fru Trump), og truet med å avsløre hittil ukjente hemmeligheter om Ted Cruz' kone.

Angivelig skulle faren til Ted Cruz kone ha noe med mordet på president John F. Kennedy å gjøre - Kennedy ble skutt og drept i Dallas i 1963.

Frykter Hillary

Men nå har Cruz kommet på andre tanker og støtter plutselig sin tidligere fiende

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer