Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Cruz vant Wyoming

Republikaneren Ted Cruz fikk alle de 14 delegatene på delstatsmøtet i Wyoming lørdag.

VINNER: Texas-senator Ted Cruz vant alle delegatene fra Wyoming i den republikanske presidentvalgkampen. Foto: REUTERS/Carlo Allegri
VINNER: Texas-senator Ted Cruz vant alle delegatene fra Wyoming i den republikanske presidentvalgkampen. Foto: REUTERS/Carlo Allegri Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Delstaten holder ikke primærvalg. I stedet drøftet de 475 partimedlemmene de forskjellige kandidatene og avsluttet med en avstemning.

Rivalen til Cruz, Donald Trump, har ikke anstrengt seg for å vinne de små statene og Trump var kritisk til at senatoren fra Texas fikk samtlige delegater. Han sier at hans tilhengere blir stadig mer opprørt i stater som Wyoming og Colorado, der Cruz tidligere også fikk all støtte.

- De er gale der ute, der er rasende, uttaler Trump.

Målet til Ted Cruz er å forsøke å forhindre at Trump får de sammenlagte 1.237 delegatstemmene som skal til for å bli republikanernes presidentkandidat på sommerens landsmøte.

Til tross for at Trump har vunnet 21 delstater og Cruz 10, så leder han ifølge nyhetsbyrået AP med bare med 185 delegater (744-559). Det betyr at han må vinne nesten 60 prosent av de gjenværende delegatene. Neste stoppested er det viktige primærvalget i New York tirsdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart