Cuba beskylder USA-diplomat for å hjelpe terrorist

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cuba beskylder lederen for USAs interessekontor i Havana for å ha overlevert penger fra Castro-fiendtlige grupper i Miami til opposisjonelle på Cuba.

Cubanske myndigheter sier de sitter med bevis for at Washingtons toppdiplomat på Cuba, Michael Parmly, har opptrådt som kurer for pengeforsendelser fra eksilcubaneren Santiago Alvarez til opposisjonslederen Martha Beatriz Roque.

USAs interessekontor på Cuba hevder pengeforsendelsene var humanitær støtte som skulle hjelpe familiene til politiske fanger. USA har ingen vanlig ambassade på Cuba, i og med at de to landene ikke har normale diplomatiske forbindelser.

Cuba betrakter Alvarez som en terrorist, og har anklaget ham for en rekke forbrytelser, blant annet attentatplaner mot tidligere president Fidel Castro.

Alvarez er dømt i USA for ulovlig våpenbesittelse, og sitter nå i fengsel i Florida for å ha nektet å vitne mot Luis Posada Carriles. Carriles er ettersøkt både på Cuba og i Venezuela for å ha stått bak en bombeaksjon mot et cubansk passasjerfly og flere bomber ved hoteller på Cuba.

- Man må lure på om regjeringen i USA, som har gjort kamp mot terrorisme til sin hovedsak, er klar over at deres toppdiplomat i Havana samarbeider med en notorisk terrorist, sa Josefina Vidal fra Cubas utenriksdepartement på en pressekonferanse mandag.

(NTB)

- PENGER TIL POLITISKE FANGERS FAMILIER: Det mener Washingtons toppdiplomat på Cuba, Michael Parmly, som nå anklages av Cuba for å bistå en terrorist. Foto: Claudia Daut/Reuters
- PENGER TIL POLITISKE FANGERS FAMILIER: Det mener Washingtons toppdiplomat på Cuba, Michael Parmly, som nå anklages av Cuba for å bistå en terrorist. Foto: Claudia Daut/Reuters Vis mer
PRESSEKONFERANSE: Cubanske myndigheter holdt i går en pressekonferasne der de utdypte anklagene. Til høyre sitter kubansk UDs Josefina Vidal, som mener pengeoverføringene er i utakt med USAs holdning til terrorisme.