- Cuba har et politisk og økonomisk system kjørt så skakt det kan, og det må endre seg

- Det store spørsmålet er hva som blir Cubas framtid.

CUBA: Cuba henger igjen i en svunnen tid, økonomisk og politisk. En framfohandlet fangeutveksling med USA, med hjelp fra paven har imidlertid tint isfronten dem imellom, og landene starter nå diplomatisk samarbeid. Det vil trolig bety mye for øya like sør for USAs østkyst. Foto: AP Photo/Desmond Boylan/NTB Scanpix
CUBA: Cuba henger igjen i en svunnen tid, økonomisk og politisk. En framfohandlet fangeutveksling med USA, med hjelp fra paven har imidlertid tint isfronten dem imellom, og landene starter nå diplomatisk samarbeid. Det vil trolig bety mye for øya like sør for USAs østkyst. Foto: AP Photo/Desmond Boylan/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Cuba henger igjen i en svunnen tid, både økonomisk og politisk. Landet har vært isolert for handel og samarbeid med sitt mektige naboland i nord i over 50 år.

I går kveld kunngjorde Barack Obama og Cuba-president Raúl Castro at det diplomatiske samarbeid skal tas opp igjen. Det økonomiske samarbeidet skal skrus opp, og det er ventet at handelsembargoen også vil oppheves mellom de to landene.

- Politikken har i mer enn 50 år vært helt hodeløs. Dette er noe vi har venta på og lengta etter, og når du har venta på noe i 50 år og det kommer, er det ganske plutselig, sier Cuba-ekspert og medforfatter av boka «Dette er Cuba - alt annet er løgn!», Dag Hoel, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer