NY ØKONOMISK SONE: Cuba trenger kapital fra utenlandske investorer og er i ferd med å bygge opp en økonomisk frisone i Mariel utenfor hovedstaden Havanna. Den nye containerhavna blir en av Latin-Amerikas største og skal kunne ta imot de største lasteskipene som er i bruk. Foto Kirsten Karlsen
NY ØKONOMISK SONE: Cuba trenger kapital fra utenlandske investorer og er i ferd med å bygge opp en økonomisk frisone i Mariel utenfor hovedstaden Havanna. Den nye containerhavna blir en av Latin-Amerikas største og skal kunne ta imot de største lasteskipene som er i bruk. Foto Kirsten KarlsenVis mer

Cuba ønsker rikingene velkommen

Til Mariel utenfor Havanna lokkes nå verdens pengefolk med lukrative skatteregler, håndplukket og rimelig arbeidskraft og en topp moderne havn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Mariel/Mayabeque/ Havanna (Dagbladet): Her skal kapitalen få yngle og markedskreftene blomstre. Investorene loves valuta for pengene, og Cuba satser på å skape arbeidsplasser, erstatte en altfor stor matimport, øke eksporten og sikre teknologi- og industriutvikling som landet så sårt trenger.

- Kampen for økonomien er avgjørende for å berge Revolusjonen og sikre vår uavhengighet, har vært president Raúl Castros budskap siden han tok over makten etter broren Fidel i 2006.

Reformprosess

Raúl har startet en reformprosess, fra mer symbolske som fritt salg av mobiltelefoner og PC'er til strukturreformer i økonomien og endring av emigrasjonsloven slik at cubanere nå fritt kan reise ut av landet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn