NY RUNDE: I dag møtes Cuba og USA til en ny runde i samtalene som skal normalisere forbindelsene mellom de to landene. Her er forhandlingslederne Roberta Jacobson, USA og Josefina Vidal,Cuba, i samtale under første runde i Havanna i januar. I dag møtes de i Washington. Foto: Yenny Munoa, Minrex/Reuters
NY RUNDE: I dag møtes Cuba og USA til en ny runde i samtalene som skal normalisere forbindelsene mellom de to landene. Her er forhandlingslederne Roberta Jacobson, USA og Josefina Vidal,Cuba, i samtale under første runde i Havanna i januar. I dag møtes de i Washington. Foto: Yenny Munoa, Minrex/ReutersVis mer

Cuba vil fjernes fra terrorlista

Ny forhandlingsrunde i Washington i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag møtes representanter for Cuba og USA til nye møter i det amerikanske utenriksdepartementet i Foggy Bottom i Washington.

Lignende samtaler i Havanna i januar førte tilsynelatende ikke til noe gjennombrudd i forhandlingene.

Åpne ambassader Målsettingen er at forhandlingene på sikt skal føre til at begge land gjenåpner sine ambassader og utveksler ambassadører. Forbindelsene har vært brutt siden 1961, i kjølvannet av den kommunistiske revolusjonen på Cuba to år tidligere.

Terrorlista Cubanerne krever i første omgang blant annet at amerikanerne fjerner Cuba fra listen over land som støtter terrorisme.

Amerikanerne krever på sin side at en eventuell amerikansk ambassade i Havanna får fullstendige diplomatiske rettigheter i henhold til Wien-konvensjonen, blant annet retten til å møte cubanske dissidenter. (NTB)