Cuba vil ikke ha orkanhjelp fra USA

Sier nei til 30 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cuba takker nei til nødhjelp fra USA, og vil selv bistå ofrene etter orkanene Gustav og Ike.

Cubanske myndigheter har takket nei til et tilbud om nødhjelp for nærmere 30 millioner kroner til orkanofrene, opplyser en talsmann for utenriksdepartementet i Washington.

Nødhjelpen skulle flys direkte inn til ofrene, men myndighetene i Havana vil ikke gi grønt lys til hjelpesendingene.

- Cubanske myndigheter informerte oss søndag om at de ikke ville godta donasjoner fra USA, sier talsmannen Sean McCormack.

- Vi beklager at cubanske myndigheter ikke takker ja til dette tilbudet om humanitærhjelp til det cubanske folk, sier McCormack.

Washington har tidligere åpnet for salg av jordbruksprodukter til Cuba, mot lisens i hvert enkelt tilfelle.

I 2007 ble det solgt jordbruksvarer til en verdi av drøyt 2,5 milliarder kroner til Cuba, og amerikanske myndigheter har etter orkanene den siste måneden innvilget nye lisenser til en verdi av nærmere 1,5 milliarder kroner.

Orkanen Gustav i august, og orkanen Ike i begynnelsen av september, forårsaket store ødeleggelser innen jordbrukssektoren på Cuba og gjorde mange cubanere husløse.

I RUINER: En halv million hus er skadd i ulik grad etter at orkanene Fay, Gustav og Ike har rammet Cuba i løpet av en måned. Foto: ALEJANDRO ERNESTO/EPA/SCANPIX
I RUINER: En halv million hus er skadd i ulik grad etter at orkanene Fay, Gustav og Ike har rammet Cuba i løpet av en måned. Foto: ALEJANDRO ERNESTO/EPA/SCANPIX Vis mer

(NTB)

Cuba vil ikke ha orkanhjelp fra USA