- Cubakrisen... Var ikke det den Grisebukt-greia?

Problemer med historien for pressetalskvinne Dana Perino (35) i Det hvite hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Det innrømmet Perino lørdag på NPRs radioshow «Wait, Wait... Don\'t Tell Me,» skriver Washington Post.

Det var under en pressebrief i Det hvite hus 26. oktober, da en reporter spurte presidentens talskvinne om hun kunne kommentere Vladimir Putins uttalelser om det amerikanske rakettskjoldet i Øst-Europa.

- Vil du kommentere uttalelsene fra president Putin, som sa at USAs rakettskjold i Øst-Europa var som da Sovjet plasserte raketter på Cuba, og utløste cubakrisen? ville reporteren vite.

- Vel, jeg synes ikke den historiske sammenlikningen helt... helt fungerer. Det jeg kan si er hva president Putin fortsatte å si, som er at presidenten og president Putin har sagt at vi kan jobbe sammen om dette, svarte Perino.

Panikk

«Wait, Wait... Don\'t Tell Me» fortalte Perino sist lørdag at hun fikk panikk da spørsmålet ble stilt. Hun visste ikke hva cubakrisen var.

- Jeg fikk litt panikk fordi jeg ikke egentlig vet noe om... cubakrisen. Det hadde noe med Cuba og raketter å gjøre, det er jeg temmelig sikker på, sier hun om krisen som på engelsk kalles «Den kubanske rakettkrisen».

35-åringen ble født først ti år etter krisen som i oktober 1962 førte verden på randen av atomkrig.

- Cubakrisen... Var ikke det den Grisebukt-greia?

- Jeg kom hjem og spurte mannen min. Jeg sa «var ikke det den Grisebukta-greia?». Og han sa «Åh, Dana,» sier hun til radiostasjonen.

Du kan høre hele klippet i spilleren på toppen av siden.