SKAL SE OBAMA: Barack Obamas besøk er en viktig historisk begivenhet, er Fidel Alvarez McKitty og Romelia Leyva enige om. De vil ikke gå glipp av et eneste TV-bilde. Det trengs forandrling på Cuba, sier de, og håper Obama har med seg et budskap som gir håp. Foto: Kirsten Karlsen
SKAL SE OBAMA: Barack Obamas besøk er en viktig historisk begivenhet, er Fidel Alvarez McKitty og Romelia Leyva enige om. De vil ikke gå glipp av et eneste TV-bilde. Det trengs forandrling på Cuba, sier de, og håper Obama har med seg et budskap som gir håp. Foto: Kirsten KarlsenVis mer

Cubanernes bønn til Obama: - Vi kan ikke fortsette å leve slik lenger

Cubanere tørster etter bedre økonomi og framtidsutsikter, men få tror Barack Obama kan gjøre mirakler på Cuba.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Havanna (Dagbladet): Litt før halv ti (norsk tid) søndag kveld, kom Barack Obama til Cuba som første amerikanske president på 88 år. Etter mer enn femti år med politisk, økonomisk og til tider militær konfrontasjon, har USA og Cuba startet en normaliseringsprosess. I fjor sommer åpnet landene ambassader.

De siste dagene har fasader blitt malt, gater blitt asfaltert og så stengt for trafikk i Havanna for å for gjøre klart for storinnrykk. Statlige arbeidsplasser sentralt i Havanna holder stengt mens besøket varer.

Besøket startet søndag ettermiddag med byvandring i Habana Vieja, besøk i katedralen og møte med Havannas erkebiskop Jaíme Ortega.

I dag skal Obama besøke minnesmerket for nasjonalhelten José Martí på Revolusjonsplassen, ha politiske samtaler med president Raúl Castro og møte «folket», dvs. de som får plass i teatersalen Alizia Alonzo. Et møte med massene i på en av Havannas store møteplasser, blir det altså ikke noe av. Til gjengjeld blir hans tale direktesendt på TV. Den amerikanske presidenten Obama har gjort det klart at han ønsker å møte opposisjonelle. Det er så langt ikke kjent hvem det blir.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn