Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Cubanernes bønn til Obama: - Vi kan ikke fortsette å leve slik lenger

Cubanere tørster etter bedre økonomi og framtidsutsikter, men få tror Barack Obama kan gjøre mirakler på Cuba.

SKAL SE OBAMA: Barack Obamas besøk er en viktig historisk begivenhet, er Fidel Alvarez McKitty og Romelia Leyva enige om. De vil ikke gå glipp av et eneste TV-bilde. Det trengs forandrling på Cuba, sier de, og håper Obama har med seg et budskap som gir håp. Foto: Kirsten Karlsen
SKAL SE OBAMA: Barack Obamas besøk er en viktig historisk begivenhet, er Fidel Alvarez McKitty og Romelia Leyva enige om. De vil ikke gå glipp av et eneste TV-bilde. Det trengs forandrling på Cuba, sier de, og håper Obama har med seg et budskap som gir håp. Foto: Kirsten Karlsen Vis mer

Havanna (Dagbladet): Litt før halv ti (norsk tid) søndag kveld, kom Barack Obama til Cuba som første amerikanske president på 88 år. Etter mer enn femti år med politisk, økonomisk og til tider militær konfrontasjon, har USA og Cuba startet en normaliseringsprosess. I fjor sommer åpnet landene ambassader.

De siste dagene har fasader blitt malt, gater blitt asfaltert og så stengt for trafikk i Havanna for å for gjøre klart for storinnrykk. Statlige arbeidsplasser sentralt i Havanna holder stengt mens besøket varer.

Besøket startet søndag ettermiddag med byvandring i Habana Vieja, besøk i katedralen og møte med Havannas erkebiskop Jaíme Ortega.

I dag skal Obama besøke minnesmerket for nasjonalhelten José Martí på Revolusjonsplassen, ha politiske samtaler med president Raúl Castro og møte «folket», dvs. de som får plass i teatersalen Alizia Alonzo. Et møte med massene i på en av Havannas store møteplasser, blir det altså ikke noe av. Til gjengjeld blir hans tale direktesendt på TV. Den amerikanske presidenten Obama har gjort det klart at han ønsker å møte opposisjonelle. Det er så langt ikke kjent hvem det blir.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

GRATIS*

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE GRATIS* Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** Fornyes automatisk til 99,-/måned

**Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?