Cubansk dissident funnet hengt i fengsel

Menneskerettighetsorganisasjon ber om grundig etterforskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En ledende cubansk dissident ble funnet hengt i fengselscellen sin for en uke siden, opplyste en cubansk borgerrettsgruppe mandag.

Cubanske myndigheter sier at Manuel Acosta Larena begikk selvmord, men en av lederne for borgerrettsbevegelsen på Cuba, Elizardo Sánchez Santa Cruz, uttrykker sterk tvil om den offisielle versjonen.

Organisasjonen som Sánchez er president for, Den cubanske kommisjonen for menneskerettigheter og forsoning, sier at slektninger av Acosta ber fungerende president Raúl Castro om å beordre en grundig etterforskning av omstendighetene rundt hans død.

Acosta Larena, en 47 år gammel tidligere bokser, var leder for Demokratibevegelsen som står i opposisjon til regjeringen til Fidel Castro. Han ble arrestert i byen Aguada de Pasajeros 21. juni og satt i en celle på byens politistasjon, der han døde tre dager senere, ifølge hans fetter Pedro Larena.

Myndighetene informerte familien om at Acosta hadde begått selvmord, men Larena sier han ble mistenksom da myndighetene sa at liket ikke ville bli utlevert til familien før etter 60 dager.

Larena sier at en rengjøringshjelp på politistasjonen fortalte familien at Acosta hadde ropt slagord mot regjeringen og at det oppsto et slagsmål med politifolk som banket ham opp.

(NTB)

UTTRYKKER STERK TVIL: Elizardo Sánchez Santa Cruz (t.v.) er president for Den cubanske kommisjonen for menneskerettigheter og forsoning. Organisasjonen yttrykker strek tvil om den offisielle versjonen. Arkivfoto: LIONEL CIRONNEAU/AP
UTTRYKKER STERK TVIL: Elizardo Sánchez Santa Cruz (t.v.) er president for Den cubanske kommisjonen for menneskerettigheter og forsoning. Organisasjonen yttrykker strek tvil om den offisielle versjonen. Arkivfoto: LIONEL CIRONNEAU/AP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer