Cubanske barn marsjerer for Elian

150.000 barn og tenåringer i Havana protesterer mot at Elian Gonzalez blir i USA med en marsj forbi den amerikanske delegasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag ble protestmarsjen avlyst på grunn av regnvær, melder LA Times. Regjeringen har busset 150.000 inn til Havana, og planen er å gjennomføre marsjen i dag.

Tegneseriefiguren Elpidio Valdes - et symbol på den cubanske frihetskampen - er brukt for å oppmuntre barn i Cuba til å delta i protesten.

2. juni marsjerte en halv million kvinner utenfor den amerikanske delegasjonen i Havana, og dette var en av de største protestaksjonene siden kampen om Elian startet for mer enn seks måneder siden.

Seksåringen Elian Gonzalez ble berget på Florida-kysten i november, etter at moren hans og ti andre omkom på havet under reisen til USA. I månedene som er gått siden da, har guttens cubanske slektninger i USA kjempet for å beholde Elian i Miami, mens guttens far hevder at han skal ha omsorg for Elian.

I forrige uke bestemte amerikanske myndigheter at Elians far, Juan Miguel Gonzalez, er den som har retten til å tale Elians sak. Justisminister Janet Reno har nå bestemt at Elian Gonzales ikke får lov til å forlate USA før 21. juni. På den måten får slektningene i Miami en siste sjanse til å anke avgjørelsen om at faren bestemmer over gutten.

MOBILISERER: Fidel Castro har busset barn inn til hovedstaden for å arrangere protesttog for Elian. Bildet er fra kvinnenes protestmarsj i forrige uke.