Cyanid funnet i magen på norsk kvinne (22)

Til obduksjon etter at hun døde i Thailand.

FERIEPARADIS: Phi Phi-øyene er et yndet reisemål og et av Thailands mest kjente. Foto: EPA/SCANPIX
FERIEPARADIS: Phi Phi-øyene er et yndet reisemål og et av Thailands mest kjente. Foto: EPA/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den 22-årige norske kvinnen som døde på Phi Phi-øyene i Thailand natt til mandag, hadde cyanid i magen da hun døde. Det viser de innledende undersøkelsene, skriver Nettavisen.

Mistanke
Fra før av har medisinske eksperter mistenkt at drinken den norske kvinnen og hennes venninne (27) drakk den aktuelle natta, var forgiftet - men politiet vil foreløpig ikke konkludere med at cyanidfunnet bekrefter mistanken.

- Vi har foreløpig ingen grunn til å tro at det har skjedd noe kriminelt, men kan ikke utelukke noe, sier Nopadon Klom Thong, politistasjonssjef på Phi Phi-øyene, til Nettavisen.

Thong sier likevel at politiet ble overrasket da det svært giftige stoffet ble funnet i den norske kvinnen.

- Overraskelsen var så stor at hun ble sendt til ny obduksjon i Bangkok.

Bøttedrink
De to norske venninnene, på vei hjem til Norge fra studier i Australia, delte en såkalt bucket-drink (drink blandet sammen og servert i ei bøtte, red.anm.) i baren ved ferieboligen.

Etter at de hadde lagt seg til å sove, ble begge svært dårlige, og var sterkt medtatt da de ble funnet på morgenen og brakt til sykehuset.

27-åringen som overlevde, skal være på bedringens vei.

Høyt prioritert
Søndag døde en amerikansk kvinne som hadde vært ute i det samme barområdet som de norske venninnene, og som bodde på det samme gjestehuset. Thailandske myndigheter ser svært alvorlig på dødsfallene i et av landets mest kjente feriemål, og har sendt en egen granskingskommisjon til Phi Phi.

Resultatet av prøvene som er tatt av de to norske kvinnene, vil neppe foreligge før om flere uker. Likevel skal det ifølge Nettavisen være på det rene at de to er rammet i mageregionen.

Dette står i motsetning til den døde amerikanske kvinnens forlovedes utsagn; han tror det var lufta på hotellrommet som var dødsårsaken.