Cyber-insektene skal hjelpe USA

En hær av flerbeinte allierer seg med USAs militære.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dagbladet.no brakte dere i forrige uke forskningsgruppa DARPAS konkrete planer om å dyrke fram fjernstyrte haier for å kunne spionere på verdens sju hav.

Samtidig kunne vi fortelle dere om gruppas andre prosjekter, som i reneste Petter Smart-stil skal sikre USAs teknologiske overlegenhet på fremtidas slagmarker.

Blant dem de berømte robotbilene, de automatiske simultanoversetterne, de utenomjordiske supersoldatene og den Orwellske "Lifelog".

Og DARPA gir seg ikke.Finmekanikk i insektlarver

Deres siste tanker dreier som om våre ørsmå, bevingede venner, insektene. DARPA håper en rekke teknologiske nyvinninger skal gjøre dem i stand til å implantere elektronikk i larver og pupper.

Planene er ennå bare på tenketank-stadiet, men DARPA har de siste årene rettet seg inn mot fjernstyring som et felleselement i mange av sine prosjekter.

Om planen settes ut i livet, og om de lykkes vil amerikanerne ha en ny hær av ørsmå allierte.Skal finne bomber

Den britiske avisa the Guardian spekulerer i om dette vil bli en del av USAs kamp mot eksplosive anordninger. På mandag meddelte president Bush at han ville bruke rundt 20 milliarder kroner på det formålet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer