Cyberkrim, skimming og hjemmelagd dop: De nye truslene mot Norge

Ny politirapport legges fram i dag.

NYE TRUSLER: - Kriminaliteten er mer global, internasjonal og teknologisk. Det er utfordringen vi møter, sier assisterende avdelingsdirektør politifag, Atle Roll-Matthiesen, i Politidirektoratet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NYE TRUSLER: - Kriminaliteten er mer global, internasjonal og teknologisk. Det er utfordringen vi møter, sier assisterende avdelingsdirektør politifag, Atle Roll-Matthiesen, i Politidirektoratet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Cyberkrim,  vold og nye, hjemmelagde narkotiske stoffer er noen av de fremste truslene mot Norge i 2014, ifølge Politidirektoratets rapport «Tendenser i kriminaliteten - Utfordringer i Norge 2014», som Dagbladet kan presentere i dag.

- Kriminaliteten er mer global, internasjonal og teknologisk. Det er utfordringen vi møter, sier assisterende avdelingsdirektør Atle Roll-Matthiesen ved Politifag i Politidirektoratet til Dagbladet.

Cyberkrim Han skiller mellom den synlige hverdagskriminaliteten som lommetyverier, sykkeltyverier og innbrudd og som er et alvorlig inngrep i livene til de som blir utsatt for det, med den organiserte kriminaliteten som truer hele samfunnet.

Han tenker blant annet på den svært truende cyberkriminaliteten.

- Cyberkrim er og blir en stadig større utfordring for det norske samfunnet. Det er veldig mye godt arbeid på gang i bekjempelsen av denne type kriminalitet, men samtidig må vi erkjenne at vi må øke kompetansen og kapasiteten. Vi har ikke all kunnskapen, men det er nøkkelen til å bekjempe kriminalitet. Vi ønsker et kunnskapsbasert politi, sier Roll-Matthiesen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.