Cyberkrim, skimming og hjemmelagd dop: De nye truslene mot Norge

Ny politirapport legges fram i dag.

NYE TRUSLER: - Kriminaliteten er mer global, internasjonal og teknologisk. Det er utfordringen vi møter, sier assisterende avdelingsdirektør politifag, Atle Roll-Matthiesen, i Politidirektoratet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NYE TRUSLER: - Kriminaliteten er mer global, internasjonal og teknologisk. Det er utfordringen vi møter, sier assisterende avdelingsdirektør politifag, Atle Roll-Matthiesen, i Politidirektoratet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Cyberkrim,  vold og nye, hjemmelagde narkotiske stoffer er noen av de fremste truslene mot Norge i 2014, ifølge Politidirektoratets rapport «Tendenser i kriminaliteten - Utfordringer i Norge 2014», som Dagbladet kan presentere i dag.

- Kriminaliteten er mer global, internasjonal og teknologisk. Det er utfordringen vi møter, sier assisterende avdelingsdirektør Atle Roll-Matthiesen ved Politifag i Politidirektoratet til Dagbladet.

Cyberkrim Han skiller mellom den synlige hverdagskriminaliteten som lommetyverier, sykkeltyverier og innbrudd og som er et alvorlig inngrep i livene til de som blir utsatt for det, med den organiserte kriminaliteten som truer hele samfunnet.

Han tenker blant annet på den svært truende cyberkriminaliteten.

- Cyberkrim er og blir en stadig større utfordring for det norske samfunnet. Det er veldig mye godt arbeid på gang i bekjempelsen av denne type kriminalitet, men samtidig må vi erkjenne at vi må øke kompetansen og kapasiteten. Vi har ikke all kunnskapen, men det er nøkkelen til å bekjempe kriminalitet. Vi ønsker et kunnskapsbasert politi, sier Roll-Matthiesen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer