D-dag for Camilla

BERGEN (Dagbladet): Kreftsyke Camilla Fladby Skjolddal (22) er redd for å dø i køen for strålebehandling ved Haukeland sykehus. Pasienter ved Haukeland må vente opptil fem uker på strålebehandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en kort bedring i høst er Haukeland igjen det sykehuset i landet som har lengst ventetid. Fylkeslegen i Hordaland påpeker at fire- fem ukers ventetid er en alvorlig svikt i behandlingstilbudet.

Sist søndag skrev Dagbladet om kreftrammede Camilla Fladby Skjolddal (22), som frykter hun ikke vil overleve dersom hun blir plassert i køen for strålebehandling ved Haukeland sykehus.

Kort tid etter at hun fødte sønnen Christian for to og en halv måned siden ble det oppdaget en kreftsvulst ved livmoren. I dag skal hun undersøkes i CT-maskin (computertomografi), og da vil det bli endelig klart om hun skal opereres eller strålebehandles. Det siste er mest sannsynlig.

Enestående tilfelle

Avdelingsoverlege ved Kvinneklinikken professor Sverre Stray-Pedersen karakteriserer Camilla som et enestående tilfelle.

- Det gikk lang tid før svulsten ble oppdaget. Vi kommer til å legge vekt på hennes unge alder, livssituasjon og sykdomsutvikling når det blir endelig klart om hun skal strålebehandles.

- Uforsvarlig

En sterk økning i pasientgruppene som har behov for strålebehandling og bemanningssituasjonen ved avdelingen er to viktige årsaker til den lange ventetida på Haukeland.