Da Agafia ble funnet av geologer, hadde hun ikke hørt om andre verdenskrig

Familiens flukt fra kommunistene endte i de sibirske fjellene.

PÅ SYKEHUS I NYE KLÆR: Agafia Lykova ble fløyet inn fra sitt hjem i fjellene i januar, for å få fikset et vondt kne. På sykehuset fikk eremitten fargerike, nye klær. Her viser hun fram en helgenfigur. Foto: Yekaterina Romanova/Komsomolskaya Pravda / AP / NTB SCANPIX
PÅ SYKEHUS I NYE KLÆR: Agafia Lykova ble fløyet inn fra sitt hjem i fjellene i januar, for å få fikset et vondt kne. På sykehuset fikk eremitten fargerike, nye klær. Her viser hun fram en helgenfigur. Foto: Yekaterina Romanova/Komsomolskaya Pravda / AP / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et skudd falt ute på åkeren. Historien om familien Lykov starter i 1936.

Da ble Karp Lykovs storebror skutt ute på markene av en militærpatrulje i det som var Josef Stalins Sovjetunionen, rett utenfor landsbyen og foran broren.

Der og da tok den gammeltroende familiemannen beslutningen som endret alt for hans kone, sønner og døtres liv: De stakk av til de store taiga-skogsområdene nær grensa til Mongolia, Kina og Kasakhstan.

50
%
RABATT

BLACK WEEK

BLACK WEEK

Halvår
39 kr/pr. mnd
Totalt 234kr/for 6 mnd
Få 50% rabatt nå

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer