Da Alexander og kompisen holdt på å drukne, ropte de panisk om hjelp: - Ingen på stranda reagerte

«Jeg har ikke lyst til å dø, og du skal faen ikke dø, du heller.»

REDD: Alexander Talonen forteller om en dramatisk hendelse som nesten førte til drukning for ham og en kamerat. Ingen hjalp da de to ropte om det. Foto: Privat
REDD: Alexander Talonen forteller om en dramatisk hendelse som nesten førte til drukning for ham og en kamerat. Ingen hjalp da de to ropte om det. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det ble en sjokkartet opplevelse for Alexander Halonen (23) og kompisene da de var ute og badet på Snåsa i Nord-Trøndelag. Alexander og en 19-åring trodde de skulle drukne, og på tross av gjentatte rop om hjelp reagerte ingen av de andre badegjestene.

- Vi var på ei badestrand, og etter en stund med bading bestemte vi oss for å svømme om kapp. Vi var seks-sju stykker, og jeg og en til hang litt etter. Da vi kom midt utpå vannet, var all luft ute av meg. En annen kompis kom bort til meg og klarte ikke å svømme mer. Han måtte henge seg på ryggen min, forteller 23-åringen til Dagbladet.

Klarte ikke mer Det var TV 2 som først omtalte saken i dag. Da kompisen hang seg på ryggen til Alexander, var begge fullstedig tomme for krefter.

- Han klarte ikke å svømme mer, og til slutt klarte heller ikke jeg å ta noen flere tak. Vi ropte etter hjelp flere ganger, og til slutt ropte kompisen min «Hjelp, for faen!». Det var ganske mange på stranda, men ingen reagerte, sier han.

Alexander forsøkte febrilsk å få kompisen til land, men måtte gi slipp for å unngå å drukne selv. Kameraten datt av tre ganger og havnet under vann. Da måtte Alexander gispe etter luft for, så å få fatt i kompisen igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer