Da asylmottaket kom til Kongsberg, ansatte barnehagen en pensjonert politimann

Øker bemanningen og låser dørene.

ANSATTE EKS-POLITIMANN: Det nye asylmottaket på Raumyr i Kongsberg har skapt reaksjoner i lokalbefolkningen. Vibehaugen barnehage, som er nærmeste nabo til mottaket, har ansatt en pensjonert politimann for å passe på barna. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
ANSATTE EKS-POLITIMANN: Det nye asylmottaket på Raumyr i Kongsberg har skapt reaksjoner i lokalbefolkningen. Vibehaugen barnehage, som er nærmeste nabo til mottaket, har ansatt en pensjonert politimann for å passe på barna. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Foreldre til barn i Vibehaugen barnehage på Raumyr i Kongsberg ble urolige da de fikk vite at det skulle åpnes et mottak med plass til 1000 asylsøkere på nabotomta.

Nå har barnehagen ansatt en tidligere politimann til å passe på barna når de leker utendørs.

Barnehagesjef Kari Løken Thorsen vil ikke uttale seg om den nyansattes tidligere arbeidserfaring, men bekrefter at de har økt bemanningen.

- Etter åpningen av asylmottaket har vi styrket bemanningen i utetida, slik at vi både har god oversikt over barna, og har en ansatt som i tillegg kan følge særlig med på området rundt barnehagen.

Rådmann Wenche Grinderud i Kongsberg kommune bekrefter at det er en pensjonert politimann som har fått jobben.

- Det er ikke sikkert vi ville gjort dette om det var 300 asylsøkere, men nå er det snakk om 1000 og da valgte vi å styrke bemanningen midlertidig. I den forbindelse ble det engasjert en medarbeider som både er bestefar til et barn i barnehagen og tidligere politimann, sier Grinderud til Dagbladet, og legger til at det er tilfeldig at han har erfaring som politimann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer