ALENE: I fjor feiret Hallee Sorenson bursdagen sin alene, men i år er hele verden med på å markere 19-årsdagen hennes. Foto: Privat
ALENE: I fjor feiret Hallee Sorenson bursdagen sin alene, men i år er hele verden med på å markere 19-årsdagen hennes. Foto: PrivatVis mer

Da autistiske Hallee fylte 18, var det ingen av vennene som kom i bursdagen hennes

Men i år blir det en litt annen feiring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 2. juli i fjor, feiret Hallee Sorenson sin 18-årsdag. Hun hadde gledet seg til å dele den med vennene sine, men tross invitasjoner til både klassekamerater og andre var det ingen som dukket opp.

Den nybakte 18-åringen, som har autisme, ble sittende alene og «gråt mens hun spiste bursdagskake».

Appell

For at ikke 19-årsdagen hennes skulle bli like vond, tok kusinen hennes grep. Hun la ut et innlegg på Facebook der hun fortalte om det som skjedde i fjor, og oppfordret folk til å sende Hallee en liten gratulasjon.

«Hallee er morsom, søt, omtenksom, smart, atletisk, en mester i puslespill, en fantastisk elev og en bestevenn for alle. Hallee er en fantastisk person - en person jeg er stolt over å være i slekt med», skriver hun, før hun fortsetter.

2014: På bursdagen til autistiske Julian Delan vanket det billetter og show med helten Justin Timberlake. Det 8-åringen ikke ante, var at artisten skulle gjøre bursdagen enda et par hakk bedre. Video: Peter Delan / YouTube Vis mer

«Dersom du kan sette av et par minutter av dagen din til å sende henne et kort, vil jeg være deg evig takknemlig. Dette vil bety mye for moren hennes også. Du kan se for deg hvordan det å se barnet ditt gråte mens hun spiser bursdagskake knuser hjertet ditt»

Og responsen har vært overveldende.

I skrivende stund har statusoppdateringen til Rebecca Lyn blitt delt svimlende 236 000 ganger, og bursdagskortene har heller ikke latt vente på seg.

Fra hele verden

Familien har nå opprettet en egen Facebook-gruppe der de deler en del av hilsningene som tikker inn fra alle verdenshjørner.

Mandag skrev lokalavisa Bangor Daily News at Hallee allerede hadde fått svimlende 5000 bursdagskort, og det bare fem dager etter at Lyn la ut Facebook-innlegg som nå har gått viralt for alvor.

Gratulasjoner har kommet fra Tyskland, Japan, Egypt og Mongolia. Hun har også fått en personlig signert hilsen av NFL-legenden John Elway.

Det er ennå mer enn to uker til Hallee faktisk fyller 19, men lite tyder på at hun vil føle seg like alene på dagen i år.