Da Barack Obama skulle dele ut julegaver, overrasket han alle

- Liker ikke jenter verktøy?

JULENISSE: Barack Obama presenterte seg som julealv, akkurat som skuespiller Will Ferrell, da han skulle sortere julegaver til barn. Så overrasket han alle. Foto: Chip Somodevilla / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
JULENISSE: Barack Obama presenterte seg som julealv, akkurat som skuespiller Will Ferrell, da han skulle sortere julegaver til barn. Så overrasket han alle. Foto: Chip Somodevilla / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Har du vært i en lekebutikk før jul, er sannsynligheten stor for at du har lagt merke til inndelingen av gutte- og jenteleker.

«Nesten før barna selv oppdager at det finnes to kjønn, blir de fortalt hvilke leker de skal interessere seg for,» skrev Helle Cecilie Palmer, forlagsredaktør i Res Publica i Dagbladet for ei uke siden.

Forskjellen rundt hva barna blir opplært til å leke med, er åpenbart noe også USAs president Barack Obama har gjort seg en tanke eller to om.

Tidligere i desember hjalp han kona Michelle med å sortere julegaver i regi av Det amerikanske marinekorpset. Nå har en video av seansen begynt å ta av på nettet, og presidenten får stor oppmerksomhet for måten han håndterte jobben på.

I korte trekk gikk oppgaven ut på å sortere leker i forskjellige esker, basert på alder og kjønn. Og det var da Obama bestemte seg for å gå mot strømmen, skriver Slate.

Sportsutstyr til jenter Foran frammøtt presse og noen utvalgte barn går presidenten løs på eskene merket «gutt» og «jente». I jenteesken legger han en basketball.

- Vet du hva? Jeg vil bare være sikker på at noen jenter spiller litt basket, sier han til applaus fra de frammøtte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer