Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Da beboerne kom hjem fra jobb fredag, oppdaget de at dørhåndtak, døråpner og heisknapper var smurt inn med bæsj

Boligsameie i Tromsø utsatt for grisete hærverk.

GRISETE HÆRVERK: I denne blokka i Tromsø ble heisknapper, dørhåndtaket til nødutgangen og døråpneren til nødutgangen tilgriset med avføring før helga. Forholdet er nå politianmeldt. Foto: Privat
GRISETE HÆRVERK: I denne blokka i Tromsø ble heisknapper, dørhåndtaket til nødutgangen og døråpneren til nødutgangen tilgriset med avføring før helga. Forholdet er nå politianmeldt. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For andre gang på kort tid er det blitt utført hærverk av det uvanlige slaget i en av de nye blokkene ved Sjøsia i Tromsø. Denne gangen ble heisen smurt inn med avføring, skriver iTromsø.

- Det er helt uforståelig at noen ville finne på å gjøre noe sånt. Jeg vet ikke hva jeg skal si, det er rett og slett forkastelig, sier styreleder Berna Kargi Kampevoll i Sjøsia Start Boligsameie til avisa.

Ifølge folk som bor der, må hærverket ha blitt utført i tidsrommet mellom klokka 15.30 og 17.00 på fredag ettermiddag.

- Rystet Ikke nok med at knappene i heisen var tilgriset med avføring - det samme gjaldt dørhåndtaket og døråpneren til nødutgangen i fjerde etasje.

- Vi er rystet over omfanget. Nei, dette var ikke artig. Det lukta fryktelig ille her, sier Kampevoll til Dagbladet. Det skal være snakk om menneskeavføring.

Styrelederen har i dag politianmeldt det uortodokse hærverket. Selv om inngangspartiet er låst og man må ha nøkkel eller kode for å komme inn, finnes det en nødutgang som er åpen fra utsida, samt branntrapp til alle etasjer.

- Jeg har vanskelig for å tro at barn eller ungdom står bak denne type hærverk. Jeg tror heller at det dreier seg om et menneske som ikke har det så bra og som trenger hjelp, så jeg håper man finner ut hvem som står bak, sier Kampevoll.

Da beboerne i blokka, som teller drøyt 20 leiligheter, kom hjem fra jobb og skole fredag, oppdaget de straks griseriet.

Også i naboblokka - Jeg kom hjem litt seinere, og da var det allerede rengjort og spritet etter beste evne. Likevel kommer det et rengjøringsbyrå hit i dag for å vaske skikkelig, i tilfelle det er noe som vi ikke har oppdaget, sier styrelederen.

Kampevoll forteller at hun ble kontaktet av styreleder i naboblokka, etter at hun hadde fortalt historien i lokalavisa.

- Det viser seg at de, for en tid tilbake, også opplevde at et par av heisknappene var tilgriset med avføring, dog i mye mindre skala enn det vi opplevde før helga. De bare rengjorde det, og tenkte ikke noe mer på det, men nå vil også dette bli politianmeldt.

Rett før jul i fjor opplevde beboerne i SjøsiaStart Boligsameie heishærverk for første gang. Den gang ble knappene i heisen smurt inn med appelsin.

- Det lukta jo helt greit i starten, men etter hvert lukta også det helt forferdelig. Også den gang ble profesjonelle rengjørere tilkalt, sier Kampevoll.

UHYGGELIG: Både dørhåndtaket og døråpnerknappen til nødutgangen var smurt inn med bæsj. Foto: Privat
UHYGGELIG: Både dørhåndtaket og døråpnerknappen til nødutgangen var smurt inn med bæsj. Foto: Privat Vis mer