REAGERTE: Bent Lindahl, kultursjef på utestedet Dama di i Bodø, har i dag dekket fasaden til utestedet med svarte kleder og plakater med påskriften «Dama di is so so sorry. God bless America». Foto: Audun Selnes
REAGERTE: Bent Lindahl, kultursjef på utestedet Dama di i Bodø, har i dag dekket fasaden til utestedet med svarte kleder og plakater med påskriften «Dama di is so so sorry. God bless America». Foto: Audun SelnesVis mer

Da Bent våknet og så at Trump hadde vunnet, valgte han å markere det på sin spesielle måte

- Jeg satt egentlig bare og tenkte «WTF».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bent Lindahl, kultursjef på utestedet Dama di i Bodø, har i dag dekket fasaden til utestedet med svarte kleder og plakater med påskriften «Dama di is so so sorry. God bless America».

Han var i likhet med flere veldig overrasket over at Donald Trump nå blir USAs neste president, og ønsker å markere at han er misfornøyd med valget.

Det var Bodø Nu og Avisa Nordland som først omtalte saken.

- Det er fordi vi ikke liker Donald Trump for det han står for. Jeg er ikke så opptatt av den politikken hans. Jeg liker ikke holdningene han har til andre mennesker. Vi liker ikke det han sier. Jeg syns det er veldig trist at han ble valgt til president, sier Lindahl.

WTF

Lindahl forteller at han så på NRK da han sto opp. Det så han til sin forferdelse at Donald Trump hadde vunnet valget.

- Jeg satt egentlig bare og tenkte «WTF». Jeg er ikke så blid på morgenen i utgangspunktet. Jeg liker fred og ro. Da kjente jeg at hjertepumpa gikk litt, sier Lindahl.

Lindahl fant ut at han ville gjøre noe for å vise sin mening om valget, og kommer nå til å ha «en uke med sørgetid» som han kaller det.

- Det innebærer at vi har kledd hele fasaden i svart. Det blir hengende der en uke. Jeg sier med glimt i øyet at «Dama di sørger og trenger trøst». Det snakkes en del politikk på vår plass også. Hvis noen vil snakke med noen om dette, så kan de komme hit. Det gjelder også de som syns det var fint at han vant. Det respekterer jeg, sier Lindahl.

- Hvordan reagerer folk?

- Jeg vet ikke. Det har gått så fort. Vi gjorde det for noen timer siden. Jeg har ikke sjekket Facebook. Jeg har ingen anelse. Men jeg tror det blir stort sett godt mottatt.

Ikke bare dum

Lindahl forteller at han også har mange venner som ønsket at Donald Trump skulle vinne valget, og at de må få lov til å ha sin mening.

- Hva frykter du konsekvensene vil bli med Trump som president?

- Som sagt er han ikke en diktator som styrer alene. Han har sikkert mange kloke folk i partiet sitt som klarer å holde ham i bånd. Jeg tror helst det går bra. Han er ikke bare dum, han har noen gode ideer også. Det er menneskesynet jeg reagerer på. Det å bygge murer og kaste ut folk, kvinnesynet hans, minoritetsynet hans og de tingene der. Det syns jeg er ganske forferdelig, sier Lindahl, som ikke har noe håp om at andre følger hans eksempel.

- Jeg syns at alle skal synes og mene det de vil. Vi sier iallfall hva vi mener. Så får andre gjøre som de vil, sier Lindahl.

SVART DAG: Utestedet Dama di er dekket i svart. Foto: Audun Selnes
SVART DAG: Utestedet Dama di er dekket i svart. Foto: Audun Selnes Vis mer